Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

60.000 politiske fanger i Egypt

Egyptiske fanger holdes i et bur i et rettslokale i Egypt. Det er nå 60.000 politiske fanger i landet. (Foto: Twitter)
Bruken av tortur er systematisk, omfattende og rammer også barn.

Det er anslått at Egypt i dag har 60.000 politiske fanger som soner under håpløse forhold. Bruk av tortur er systematisk, omfattende og rammer også hundrevis av barn, skriver Per A. Christiansen i en kronikk i Aftenposten.

«Flere tusen egyptere skal i løpet av de siste årene være forsvunnet. Ikke alle har dukket opp igjen senere. Familiene til opposisjonelle eksilegyptere er blitt utsatt for kollektiv avstraffelse. Koronapandemien blir brukt som påskudd for å bringe kritikere til taushet, blant dem helsearbeidere, journalister og bloggere», skriver den tidligere Midtøsten-korrespondenten.

Egypt har vært preget av uro siden den arabiske våren i 2011. General Abdel Fattah el-Sisi og militæret kuppet makten i 2013 har siden styrt landet med jernhånd. Land som ofte taler om menneskerettigheter, og som aldri nøler med å kritisere Israel, nøler med å gripe inn overfor regimet til Sisi.

«Så sent som i desember ble Sisi tildelt Frankrikes høyeste utmerkelse, Æreslegionen, tross krav om at det skulle stilles betingelser for fortsatt forsvars- og handelspolitisk samarbeid med Egypt», skriver journalisten.

Også Tyskland har valgt «lukrative våpenhandler fremfor rettferdighet», skriver kommentatoren Joe Stork i Human Rights Watch om situasjonen.

«Det egyptiske mørket, som det fortelles om i Andre mosebok, tok slutt etter tre dager. Det mørket som egypterne nå lever under, har vart i årevis, og kan komme til å pågå i flere år til», skriver Christiansen avslutningsvis.

Mens politiske motstandere blir fengslet, torturert og drept i Egypt, er situasjonen en helt annen i nabolandet Israel. Nylig ble Israel regnet blant de 27 beste demokratiene i verden, foran land som Italia, Tsjekkia og Belgia.

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi styrer landet med jernhånd. Her taler han på München-konferansen i 2019. (Foto: Wikipedia)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart