Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

De Klerk: – Israel er ikke en apartheidstat

Frederik Willem de Klerk slår fast at Israel ikke oppfyller kriteriene for å kunne beskyldes for apartheid. (Foto: Skjermdump fra Youtube.)
Frederik Willem de Klerk slår fast at Israel ikke oppfyller kriteriene for å kunne beskyldes for apartheid. (Foto: Skjermdump fra Youtube.)
Den siste presidenten for apartheidregimet i Sør-Afrika slår fast at det er urettferdig og feilaktig å anklage Israel for apartheid.

Frederik Willem de Klerk, som var president i Sør-Afrika fra 1989 til 1994, og som fikk Nobels fredspris sammen med Nelson Mandela for å ha gjort ende på apartheidregimet, sier i et intervju med israelske Channel 2 at det ikke er riktig å referere til Israel som en apartheidstat. Det skriver Times of Israel.

 

– Ikke diskriminerende lover

Intervjuet ble gjort i forbindelse med at de Klerk besøkte Israel for å motta en æresdoktorgrad fra universitetet i Haifa. Han understreket grunnløsheten i apartheid-anklagen mot Israel.

– Dere har lukkede grenser, men Amerika har lukkede grenser. De tillater ikke enhver mexikaner som ønsker det å komme inn, sa han, og viste til eksempler på avgjørende forskjeller mellom Israel og det rasistiske regimet som regjerte i Sør-Afrika.

– Dere har palestinere boende i Israel med fulle politiske rettigheter, og dere har ikke diskriminerende lover mot dem, som å ikke la dem svømme ved visse strender eller noe slikt. Jeg mener det er urettferdig å kalle Israel en apartheidstat. Hvis Kerry gjorde det, mener jeg han har gjort en feil, sa de Klerk.

 

Det avgjørende spørsmålet

Den amerikanske utenriksministeren John Kerry skapte sterke reaksjoner i Israel da han i april uttalte at Israel sto i fare for å bli en apartheidstat dersom landet i mangel av en tostatsløsning velger å annektere hele eller deler av Vestbredden uten å gi palestinerne fullt statsborgerskap. Han har trukket tilbake uttalelsene.

– I en fremtidig situasjon vil Israel bare kunne beskyldes for apartheid dersom landet blir en tonasjonal stat der dets regjering diskriminerer mot arabere. Testspørsmålet ville være: Har alle i staten fulle politiske rettigheter? Nyter alle godt av fulle menneskerettigheter? Hvis svaret er ja, er det ikke en apartheidstat, sier de Klerk.

 

Her kan du lese flere gode grunner til at apartheid-anklagen mot Israel ikke holder mål.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart