Demonstranter med Hamas-flagg på Tempelhøyden. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Posts nett-tv)hamasdemo på tempelhøyden skjermdump jpost
Demonstranter med Hamas-flagg på Tempelhøyden. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Posts nett-tv)

– Hvorfor antisionisme er mer dødelig enn antisemittisme

Antisionisme er ikke bare antisemittisme, det er på mange måter verre, argumenterer David Suissa.

– Jeg blir alltid mistenksom når jeg hører noen si at de «sterkt støtter Israels rett til å eksistere». Vel, takk. Jeg støtter sterkt også din rett til å eksistere, innleder David Suissa lakonisk.

– Spørsmålet er hvordan Israels rett til å eksistere i det hele tatt kom opp, fortsetter han.

– Vi hører aldri om Syrias rett til å eksistere, eller Libyas rett til å eksistere eller Sudans rett til å eksistere eller Jemens rett til å eksistere. Et land kan gjennomføre folkemord mot sin befolkning eller påføre de verste humanitære katastrofer på dem, og ingen tar opp «rett til å eksistere». Så hvorfor snakker man slik om Israel?

«Her er min teori: Dersom du hater jøder så mye at du ønsker å undergrave deres eksistens, er din beste strategi å gå etter Israel. Jødehatere vet at de ikke kan starte en bevegelse for å utrydde jøder, så de gjør det nest beste: De forsøker å undergrave, på sleipe måter, verdens eneste jødiske stat.»

I en kommentarartikkel i den høyreorienterte israelske avisen Israel Hayom argumenterer David Suissa for at antisionisme er mer dødelig enn antisemittisme.

Han mener at bak de ulike kampanjene mot Israel, enten det er boikott eller militære terrorangrep, ligger en avvisning av jødene som folk. Jøder blir kanskje akseptert som en religiøs minoritet, men antisionister ser det som en provokasjon at det jødiske folk tar opp plass på den internasjonale arena.

– Antisemittisme kretser rundt en følelse: hat. Antisionisme kretser rundt en handling: utryddelse, skriver Suissa. Kommentatoren ble født i Marokko, vokste opp i Montreal og bor nå i California med sine fem barn. Han er leder for Jewish Journal.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart