Å delta i juleselskap er en forbrytelse som medfører risiko for arrestasjon i Saudi-Arabia. (Illustrasjonsfoto: Toni Blay, flickr.com)
Å delta i juleselskap er en forbrytelse som medfører risiko for arrestasjon i Saudi-Arabia. (Illustrasjonsfoto: Toni Blay, flickr.com)

Saudi-Arabia arresterte mer enn 40 personer fordi de deltok i juleselskap

Det religiøse politiet i Saudi-Arabia opplyser at de 26. desember arresterte mer enn 40 personer som "planla å feire jul". Samtidig snakker landets ledere fint om interreligiøs og interkulturell dialog.

Den libanesiske nettavisen Al-Akhbar gjengir deler av den offisielle meldingen fra saudi-arabisk politi om aksjonen mot juleselskapet. Arrestasjonene fant sted i provinsen al-Jouf. Ifølge politiet var 41 kristne til stede på juleselskapet, i tillegg til tre muslimer, to fra Saudi-Arabia og én fra Egypt.  Verten for juleselskapet, som skal ha vært en kristen asiatisk diplomat, og minst to av muslimene skal ha vært «alvorlig beruset» da politiet gikk til aksjon.

– Det er uklart om de arresterte er blitt løslatt, skriver Al-Akhbar.

Saudi-Arabia forbyr kristne feiringer i offentlighet, og slår altså også ned på juleselskaper avholdt i private hjem.

De siste årene har Saudi-Arabia deltatt i en rekke internasjonale konferansen for religionsdialog. Senest i oktober 2011 åpnet kong Abdullah, i samarbeid med Østerrike og Spania, et interreligiøst og interkulturelt dialogsenter i Wien. Et av målene til King Abdullah bin Abdulaziz International Centre for Interreligious and Intercultural Dialogue (KAICIID) er å motarbeide misbruk av religion til en måte å «rettferdiggjøre undertrykkelse, vold og konflikt».

– Inntil den saudiske regjeringen stanser å arrestere folk fra å «planlegge å feire jul» kan de ikke taes alvorlig, skriver Elliot Abrams, tidligere utenriksmedarbeider i Ronald Reagans og George W. Bushs administrasjoner.

Al-Akhbar rapporterer også om to opposisjonelle i Saudi-Arabia som er fengslet, den ene risikerer dødsstraff.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart