Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Saudi-Arabia arresterte mer enn 40 personer fordi de deltok i juleselskap

Å delta i juleselskap er en forbrytelse som medfører risiko for arrestasjon i Saudi-Arabia. (Illustrasjonsfoto: Toni Blay, flickr.com)
Å delta i juleselskap er en forbrytelse som medfører risiko for arrestasjon i Saudi-Arabia. (Illustrasjonsfoto: Toni Blay, flickr.com)
Det religiøse politiet i Saudi-Arabia opplyser at de 26. desember arresterte mer enn 40 personer som "planla å feire jul". Samtidig snakker landets ledere fint om interreligiøs og interkulturell dialog.

Den libanesiske nettavisen Al-Akhbar gjengir deler av den offisielle meldingen fra saudi-arabisk politi om aksjonen mot juleselskapet. Arrestasjonene fant sted i provinsen al-Jouf. Ifølge politiet var 41 kristne til stede på juleselskapet, i tillegg til tre muslimer, to fra Saudi-Arabia og én fra Egypt.  Verten for juleselskapet, som skal ha vært en kristen asiatisk diplomat, og minst to av muslimene skal ha vært «alvorlig beruset» da politiet gikk til aksjon.

– Det er uklart om de arresterte er blitt løslatt, skriver Al-Akhbar.

Saudi-Arabia forbyr kristne feiringer i offentlighet, og slår altså også ned på juleselskaper avholdt i private hjem.

De siste årene har Saudi-Arabia deltatt i en rekke internasjonale konferansen for religionsdialog. Senest i oktober 2011 åpnet kong Abdullah, i samarbeid med Østerrike og Spania, et interreligiøst og interkulturelt dialogsenter i Wien. Et av målene til King Abdullah bin Abdulaziz International Centre for Interreligious and Intercultural Dialogue (KAICIID) er å motarbeide misbruk av religion til en måte å «rettferdiggjøre undertrykkelse, vold og konflikt».

– Inntil den saudiske regjeringen stanser å arrestere folk fra å «planlegge å feire jul» kan de ikke taes alvorlig, skriver Elliot Abrams, tidligere utenriksmedarbeider i Ronald Reagans og George W. Bushs administrasjoner.

Al-Akhbar rapporterer også om to opposisjonelle i Saudi-Arabia som er fengslet, den ene risikerer dødsstraff.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart