Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ønsker å utvide Abraham-avtalene med fire nye muslimske land

Israels utenriksminister Eli Cohen ønsker å utvide Abraham-avtalene. (Foto: Flash90)
Israels utenriksminister Eli Cohen forhandler blant annet med verdens største muslimske land.

Israel jobber med å utvide Abraham-avtalene med fire nye muslimske land. Utenriksminister Eli Cohen jobber med å normalisere forholdet til Mauritania, Somalia, Niger og Indonesia, skriver avisen Israel Hayom.

Også statsminister Benjamin Netanyahu, USAs utenriksminister Antony Blinken og flere andre bidrar i forhandlingene. Det er forhandlingene med det vest-afrikanske landet Mauritania som har kommet lengst.

Israel og Mauritania etablerte diplomatiske bånd i 1999, men disse ble kuttet i 2008 i forbindelse med den første Gaza-krigen.

Israel og Somalia har aldri hatt diplomatiske bånd, men de siste årene skal landets president Hassan Sheikh Mohamud ha vært interessert i å etablere det. Også Israel ønsker å knytte bånd til Somalia, blant annet på grunn av landets strategisk viktige plasseringer mellom Adenbukta og Det indiske hav ved inngangen til Rødehavet.

Israel har heller ikke hatt noen diplomatiske bånd til Niger tidligere. Ledelsen i Jerusalem ønsker å knytte seg tettere bånd til Niger blant annet på grunn av at landet er en global leverandør av uran. Bånd til Israel kan forhindre salg av dette materialet til fiendtlige land.

Utenriksminister Cohen jobber også med å normalisere forholdet til Indonesia, som er det største muslimske landet i verden. Selv om Jakarta ikke har noen offisielle diplomatiske forbindelser med Jerusalem, så har det vært uoffisiell kontakt innen handel, teknologi og turisme.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart