Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel vil «gi lys i mørket i Ukraina»

Israels ambassadør til Ukraina Michael Brodsky (til høyre) under overleveringen av generatorene 20. desember 2022. (Foto: Israels ambassade)
Israel har sendt 17 strømgeneratorer til Ukraina, hvor millioner av mennesker er uten strøm.

Israel har donert 17 strømgeneratorer til Ukraina som skal brukes i den sørøstlige Kherson-regionen, skriver Times of Israel. Denne regionen har blitt delvis mørklagt etter kraftig russisk bombardement.

Etter at den russiske invasjonen stoppet opp som følge av hard ukrainsk motstand, har Russland gått over til systematiske angrep på kritisk infrastruktur, som strømforsyningen. Det har gjort at millioner av ukrainere har gått vinteren i møte uten tilgang på strøm.

Generatorene «vil gi lys i mørket i Ukraina», sier Israels ambassadør til Ukraina. I disse dager feires det den jødiske høytiden hanukka, hvor nettopp lys står sentralt.

– Det har en spesiell betydning at en donasjon av generatorer skjer under hanukka. Vi hjelper til med å bringe lys tilbake i hjemmene til ukrainerne og hjelper det ukrainske folk i denne vanskelige og mørke tiden, sier Israels ambassadør Michael Brodsky.

De israelske generatorene skal sørge for strøm til sykehusene og vannforsyningen i Kherson-regionen, som er hardt rammet av krigen.

Donasjonen er en del av den humanitære innsatsen Israel har gjort for Ukraina siden den russiske invasjonen av landet startet i februar i år.

I tillegg til generatorene har Israel hjulpet Ukraina med matforsyning, nødhjelpsutstyr, vintertøy, medisiner, opptrening, behandling av skadde soldater og annen humanitær bistand. Israel drev også et feltsykehus i Ukraina mellom mars og april, hvor 6000 ukrainere fikk behandling.

Israel har ikke sendt våpen til Ukraina, men israelsk forsvarsteknologi har likevel endt opp i Ukraina via mellomledd. Israel skal også ha bistått Ukraina med etterretning om de iranske dronene som Russland bruker.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart