Israels ambassadør til Ukraina Michael Brodsky (til høyre) under overleveringen av generatorene 20. desember 2022. (Foto: Israels ambassade)

Israel vil «gi lys i mørket i Ukraina»

Israel har sendt 17 strømgeneratorer til Ukraina, hvor millioner av mennesker er uten strøm.

Israel har donert 17 strømgeneratorer til Ukraina som skal brukes i den sørøstlige Kherson-regionen, skriver Times of Israel. Denne regionen har blitt delvis mørklagt etter kraftig russisk bombardement.

Etter at den russiske invasjonen stoppet opp som følge av hard ukrainsk motstand, har Russland gått over til systematiske angrep på kritisk infrastruktur, som strømforsyningen. Det har gjort at millioner av ukrainere har gått vinteren i møte uten tilgang på strøm.

Generatorene «vil gi lys i mørket i Ukraina», sier Israels ambassadør til Ukraina. I disse dager feires det den jødiske høytiden hanukka, hvor nettopp lys står sentralt.

– Det har en spesiell betydning at en donasjon av generatorer skjer under hanukka. Vi hjelper til med å bringe lys tilbake i hjemmene til ukrainerne og hjelper det ukrainske folk i denne vanskelige og mørke tiden, sier Israels ambassadør Michael Brodsky.

De israelske generatorene skal sørge for strøm til sykehusene og vannforsyningen i Kherson-regionen, som er hardt rammet av krigen.

Donasjonen er en del av den humanitære innsatsen Israel har gjort for Ukraina siden den russiske invasjonen av landet startet i februar i år.

I tillegg til generatorene har Israel hjulpet Ukraina med matforsyning, nødhjelpsutstyr, vintertøy, medisiner, opptrening, behandling av skadde soldater og annen humanitær bistand. Israel drev også et feltsykehus i Ukraina mellom mars og april, hvor 6000 ukrainere fikk behandling.

Israel har ikke sendt våpen til Ukraina, men israelsk forsvarsteknologi har likevel endt opp i Ukraina via mellomledd. Israel skal også ha bistått Ukraina med etterretning om de iranske dronene som Russland bruker.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

2 kommentarer

  1. Jeg har ventet på å få høre at Israel har hjulpet Ukraina. Har fått det nå bekreftet. Det var godt å høre. Israel slår ikke på stortromma når de hjelper andre. De gjør mye i det stille. Tenk på hvor mange flere de har kunnet hjulpet om de har fått være i fred for angrep fra Hamas & Co

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart