Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

MIFF bidro til meningsmåling om Israel blant europeiske folkevalgte

Stortinget. (Illustrasjonsfoto: Matt Kieffer, flickr)
77 prosent av politikerne som deltok i meningsmålingen ønsker seg mer samarbeid mellom Europa og Israel.

I februar og mars gjennomførte European Leadership Network (ELNET) en meningsmåling blant folkevalgte i 17 europeiske land. I Norge, Sverige og Danmark var Med Israel for fred (MIFF) partner i arbeidet, i form av oversettelse og utsending til politikerne.

Totalt deltok 319 parlamentarikere i undersøkelsen. Deltakerne kom fra partier som tilhører det politiske spekteret – sosialister 4 prosent, sosialdemokrater 40 prosent, grønne 9 prosent, liberale 11 prosent og konservative 34 prosent.

77 prosent svarer at de ønsker seg mer samarbeid mellom Israel og Europa. 82 prosent sier forholdet til Israel har en spesiell betydning fremfor andre land. 271 av 319 forklarer denne spesielle statusen med «historisk ansvar», 187 svarer «felles verdier» og «186 sikkerhetsårsaker». Økonomisk betydning (132) og felles politiske interesser (130) scorer lavere.

Hvordan har forholdet mellom Israel og ditt land endret seg de siste fem årene? 49 prosent av respondentene sier det er omtrent uforandret, 25 prosent ser en forbedring og 26 prosent en forverring. I Sverige sier 41 prosent at forholdet nå er bedre enn for fem år siden. I Danmark svarer 42 prosent at forholdet er verre.

70 prosent sier ja til nærmere koordinasjon med Israel når det gjelder å stanse Iran. 54 prosent mener Israel-relatert antisemittisme er et betydelig problem i sine land.

Norge er blant landene der respondenter ser mest positivt på tettere samarbeid mellom Israel og NATO (83 prosent), mens tilsvarende støtte i Danmark er kun 57 prosent. I Norge og Danmark var det bare 8 folkevalgte fra hvert land som svarte på undersøkelsen, fra Sverige kom det svar fra 31. Bare Tyskland, hvor ELNET har vært aktiv i en årrekke, fikk flere respondenter (209).


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart