Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Toveis flyktningeproblem

Sjefredaktør David Horovitz i Jerusalem Post forteller at han i januar 2008, under president Bush' besøk i Israel, holdt et foredrag for en gruppe moderate, amerikanske muslimske ledere som var i Israel for første gang.

Sjefredaktør David Horovitz i Jerusalem Post forteller at han i januar 2008, under president Bush’ besøk i Israel, holdt et foredrag for en gruppe moderate, amerikanske muslimske ledere som var i Israel for første gang.

Etter foredraget var det spørsmål. Deltakerne hadde fått med seg at Israel ikke ville tillate de arabiske flyktningene fra 1948 og deres etterkommere å «vende tilbake» til sine gamle hjem i Israel. Men de spurte om Israel ville gå med på å betale erstatninger til dem det gjaldt.

Horovitz fortalte dem fra forhandlingene sommeren og høsten 2000, da de palestinske lederne fikk vite at betydelige pengebeløp ville bli betalt til dette ved en fredsløsning. Man kan forutsette at Israel vil støtte dette.

Da Horovitz hadde sagt dette, rakte en annen av de amerikanske muslimene opp hånda og ville si noe. Han bad tilhørerne huske på at Israel tok imot hundretusener av jøder som ble tvunget ut av arabiske land. Erstatning går begge veier, sa han. Israel har like stor rett til å forlange erstatning for å ha tatt imot jødiske flyktninger som araberne har for å ha tatt imot palestinerne. Israel integrerte sine flyktninger raskt og med begeistring.

Horovitz snakket med muslimen etterpå. Han heter Tawfik Hamid. Han vokste opp i Egypt og var en periode langt inne i ekstrem Islam. Men han ble skremt av holdningene der og trakk seg ut, og står nå for en human tilnærming til Islam. Han hevder at noen kjernesitater fra Koranen som brukes til å fremme vold i Islams navn, kan og bør tolkes mer moderat.

Hamid hevdet at hvis ikke muslimer flest blir overbevist om at en slik moderat tolkning av deres tro er tillatt, slik at man både kan være en god muslim og samtidig være imot fiendtlighet mot jøder og kristne, vil det nesten være umulig å stanse ekstremistene.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart