Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Saudi Arabia inn i Menneskerettighetsrådet

Menneskerettighetsrådet samlet i FN-bygningen i Geneve (Foto: United States Mission Geneva, flickr.com)
Menneskerettighetsrådet samlet i FN-bygningen i Geneve (Foto: United States Mission Geneva, flickr.com)
Saudi Arabia kommer dårligst mulig ut på den årlige indeksen over menneskerettigheter i 195 land, som Freedom House har laget. Likevel vant saudierne et sete i FNs Menneskerettighetsråd.

FNs generalforsamlingen sørget også for at mange andre nasjoner med svært begrenset respekt for menneskerettigheter ble valgt inn. Blant de 14 nye medlemslandene finner vi Kina, Russland, Vietnam, Cuba og Algerie.

Fem av de nye landene har også nektet å la FN etterforske påståtte brudd på menneskerettighetene: Kina, Russland, Saudi Arabia, Vietnam og Algerie. Totalt sitter 47 nasjoner i menneskerettighetsrådet, forteller AP.

– De nasjonene som ikke har gitt tilgang til FN-eksperter som Menneskerettighetsrådet har nedsatt, har mye å forklare. Det er som å ansette noen, men ikke tillate at de besøker kontoret, mener Peggy Hicks, som er lederen for Human Rights Watch.

Hillel Neuer, leder i UN Watch, er svært kritisk til flere av de nye medlemslandene.

– Kina, Cuba, Russland og Saudi Arabia bryter systematisk menneskerettighetene til sine egne innbyggere, og stemmer konsekvent feil i forhold til FN-initiativ for å beskytte menneskerettighetene. At FN nå velger Saudi Arabia som verdens menneskerettighetsdommer, er som om en liten landsby velger en pyroman til ny kommunal brannsjef, sier Neuer.

Han mener EU og USA lar all dobbeltmoralen passere i full taushet i forhold til hvem som kan sitte i menneskerettighetsrådet og mener det undergraver hele rådet.

Blant andre ferske medlemsland av menneskerettighetsrådet finner vi Storbritannia, Frankrike, Maldivene, Makedonia, Mexico, Marokko, Namibia og Sør-Afrika. USA sitter allerede i rådet ut 2015.

Vil du sammenlikne de ulike medlemsnasjonene på menneskerettighetsindeksen til Freedom House, kan du lete dem fram på listen her.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart