NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

Hamas-terrorister vokter gatene i byen Rafah i det sørlige Gaza. (Foto: Flash90)

– Selv dyr blir behandlet bedre

Palestiner rømte Gazastripen etter å ha blitt utsatt for tortur av Hamas. Nå har han søkt tilflukt i Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Avisen Israel Hayom har intervjuet en palestiner fra Gaza som har søkt tilflukt i Israel etter å ha havnet på svartelisten til Hamas. Palestineren, som kun omtales som «E», havnet på svartelisten etter å ha offentlig kritisert Hamas – den palestinske terrorgruppen som styrer Gazastripen.

Palestineren skal i sosiale medier ha kritisert Hamas-lederskapet for å bryte menneskerettighetene, han kritiserte diskrimineringen av kvinner på offentlige steder og han uttrykte frustrasjon over hvordan sikkerhetsstyrkene til Hamas håndterer aktivister som kritiserer regimet.

Det førte til at han selv fikk føle regimets harde hånd på kroppen.

Etter at han hadde publisert innleggene som kritiserte Hamas ble han oppsøkt av terrorgruppens sikkerhetsstyrker. I avhørene som fulgte ble han utsatt for trusler, trakassering og fysisk og mental tortur.

– I begynnelsen ble jeg banket skikkelig opp og fikk blåmerker over hele kroppen. Det var veldig brutalt. Selv ikke dyr blir behandlet på en sånn måte. En av etterforskerne gikk forbi meg, slo til meg og så kom en annen og slo meg helseløs etterpå, sier «E» til den israelske avisen.

Etterhvert gikk torturen over fra å være fysisk til å bli mer psykisk.

– De fornærmet meg, forbannet min mor og min far og truet dem. For eksempel, ved en anledning truet de med å drepe meg og sa: «I morgen vil vi skyte deg og kaste deg til hundene, så vil vi fortelle alle at du samarbeidet med Israel», sier palestineren.

Hamas har de siste årene henrettet flere personer de har anklaget for «å samarbeide med Israel». For å slippe løs fra avhørene måtte «E» signere et dokument som forbød han å snakke om behandlingen han hadde fått.

– Etter hver gang du ble arrestert og løslatt måtte du ta smertestillende og hvile i tre-fire dager for å komme deg fysisk. Men mentalt satt det igjen. Det var en av tingene som gjorde at jeg valgte å forlate Gaza.

For to år siden flyktet han Gaza etter at sikkerhetsstyrkene til Hamas fant ut at han hadde planer om å arrangere en større demonstrasjon. Han dro til Egypt og prøvde å gjøre restaurantbransjen til sitt levebrød. Han returnerte senere til Gaza, men fant ut at lite hadde endret seg.

– Det er ingen frihet og jobbene blir gitt til Hamas og deres lojalister.

«E» fikk tillatelse til å forlate Gaza og flyttet til Vestbredden, men han ønsker å bo i Israel. Han jobber med å få arbeidstillatelse, så han kan tjene penger som han kan sende hjem til familien som fortsatt bor på den palestinske enklaven. For øyeblikket bor han hos venner utenfor Tel Aviv i Israel. Før nyttår var han med og deltok på en hanukka-feiring.

– Jeg opplevde ikke noen rasisme. Menneskene som var der visste at jeg var en palestiner fra Gaza. Vi snakket om musikk og mat. Vår nabo er jødisk. Jeg hjelper henne med å bære posene fra supermarkedet, forteller han og legger til at mange på Gaza ikke støtter Hamas.

– Jeg er imot vold og angrep. Det er mange på Gaza som tenker som meg. Problemet er at Gaza drives av agendaer som ikke representerer folkets vilje. Men folk er redde for Hamas og har sluttet å protestere. Vil jeg returnere til Gaza? De vil trolig skape problemer for meg og plassere meg i fengsel. Det er ikke noe jeg vurderer nå, sier «E» avslutningsvis.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart