Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Selv dyr blir behandlet bedre

Hamas-terrorister vokter gatene i byen Rafah i det sørlige Gaza. Bildet er fra en tidligere anledning. (Foto: Flash90)
Palestiner rømte Gazastripen etter å ha blitt utsatt for tortur av Hamas. Nå har han søkt tilflukt i Israel.

Avisen Israel Hayom har intervjuet en palestiner fra Gaza som har søkt tilflukt i Israel etter å ha havnet på svartelisten til Hamas. Palestineren, som kun omtales som «E», havnet på svartelisten etter å ha offentlig kritisert Hamas – den palestinske terrorgruppen som styrer Gazastripen.

Palestineren skal i sosiale medier ha kritisert Hamas-lederskapet for å bryte menneskerettighetene, han kritiserte diskrimineringen av kvinner på offentlige steder og han uttrykte frustrasjon over hvordan sikkerhetsstyrkene til Hamas håndterer aktivister som kritiserer regimet.

Det førte til at han selv fikk føle regimets harde hånd på kroppen.

Etter at han hadde publisert innleggene som kritiserte Hamas ble han oppsøkt av terrorgruppens sikkerhetsstyrker. I avhørene som fulgte ble han utsatt for trusler, trakassering og fysisk og mental tortur.

– I begynnelsen ble jeg banket skikkelig opp og fikk blåmerker over hele kroppen. Det var veldig brutalt. Selv ikke dyr blir behandlet på en sånn måte. En av etterforskerne gikk forbi meg, slo til meg og så kom en annen og slo meg helseløs etterpå, sier «E» til den israelske avisen.

Etterhvert gikk torturen over fra å være fysisk til å bli mer psykisk.

– De fornærmet meg, forbannet min mor og min far og truet dem. For eksempel, ved en anledning truet de med å drepe meg og sa: «I morgen vil vi skyte deg og kaste deg til hundene, så vil vi fortelle alle at du samarbeidet med Israel», sier palestineren.

Hamas har de siste årene henrettet flere personer de har anklaget for «å samarbeide med Israel». For å slippe løs fra avhørene måtte «E» signere et dokument som forbød han å snakke om behandlingen han hadde fått.

– Etter hver gang du ble arrestert og løslatt måtte du ta smertestillende og hvile i tre-fire dager for å komme deg fysisk. Men mentalt satt det igjen. Det var en av tingene som gjorde at jeg valgte å forlate Gaza.

For to år siden flyktet han Gaza etter at sikkerhetsstyrkene til Hamas fant ut at han hadde planer om å arrangere en større demonstrasjon. Han dro til Egypt og prøvde å gjøre restaurantbransjen til sitt levebrød. Han returnerte senere til Gaza, men fant ut at lite hadde endret seg.

– Det er ingen frihet og jobbene blir gitt til Hamas og deres lojalister.

«E» fikk tillatelse til å forlate Gaza og flyttet til Vestbredden, men han ønsker å bo i Israel. Han jobber med å få arbeidstillatelse, så han kan tjene penger som han kan sende hjem til familien som fortsatt bor på den palestinske enklaven. For øyeblikket bor han hos venner utenfor Tel Aviv i Israel. Før nyttår var han med og deltok på en hanukka-feiring.

– Jeg opplevde ikke noen rasisme. Menneskene som var der visste at jeg var en palestiner fra Gaza. Vi snakket om musikk og mat. Vår nabo er jødisk. Jeg hjelper henne med å bære posene fra supermarkedet, forteller han og legger til at mange på Gaza ikke støtter Hamas.

– Jeg er imot vold og angrep. Det er mange på Gaza som tenker som meg. Problemet er at Gaza drives av agendaer som ikke representerer folkets vilje. Men folk er redde for Hamas og har sluttet å protestere. Vil jeg returnere til Gaza? De vil trolig skape problemer for meg og plassere meg i fengsel. Det er ikke noe jeg vurderer nå, sier «E» avslutningsvis.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart