Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Styrker rakettforsvaret i nord

Batterier i rakettforsvarssystemet Iron Dome skal ifølge medierapporter være på vei opp i nordområdene. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Batterier i rakettforsvarssystemet Iron Dome skal ifølge medierapporter være på vei opp i nordområdene. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Medierapporter forteller at det israelske forsvaret ekstraordinært utplasserer batterier fra rakettforsvarssystemet Iron Dome i grenseområdene mot Libanon. Det meldes også om andre akutte forholdsregler i nordområdene i påvente av mulige angrep fra Hizbollah.

Sky News’ arabiske tv-kanal meldte i dag at rakettforsvarssystemet Iron Domes batterier nå utplasseres av det israelske forsvaret i nordområdene i nærheten av grensen mot Libanon, som en forholdsregel i tilfelle rakettangrep fra Hizbollah. Dette skriver Jerusalem Post.

Ha’aretz melder at all luftrommet over de israelske Golan-høydene er stengt for sivil flytrafikk, og at israelske soldater i nordområdene har fått inndratt tidligere innvilgede permisjoner på grunn av den spente situasjonen.

De ekstraordinære tiltakene kommer som et resultat av at Hizbollah mener Israel er ansvarlige for et målrettet luftangrep søndag, der en iransk general, samt flere iranske soldater og flere væpnede Hizbollah-krigere ble drept. Generalen planla nye angrep mot Israel, ifølge en vestlig etterretningskilde Reuters har snakket med.

– IDF er forberedt, følger all utvikling, og står klare til å handle slik det er behov for, sier forsvarssjef Benny Gantz ifølge Times of Israel.

Bønder i den nordisraelske byen Metulla skal ha blitt instruert av IDF til å holde seg borte fra markene i nærheten av grensen, ifølge Channel 10.

Det israelske sikkerhetsrådet skal samles til ekstraordinært møte tirsdag i forbindelse med faren for en eskalering av konflikten med Hizbollah i nord.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sa i et tv-intervju som ble sendt torsdag at organisasjonen har raketter som kan nå hele Israel.

Ifølge den libanesiske avisen As-Safir sier imidlertid kilder i Hizbollah at det vil komme et gjengjeldelsesangrep, men at Hizbollah ikke ønsker å gå så hardt til verks at konflikten eskalerer til full krig på nåværende tidspunkt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart