Siden 2012 har Qatar vært vertskap for store deler av Hamas sitt lederskap i utlandet, men etter et angivelig amerikansk press skal det rike oljelandet i Persiabukten nylig ha besluttet å kaste Hamas-ledelsen på dør.
Ifølge medierapporter skal USA ha bedt Qatar om å kaste Hamas-ledelsen ut av landet etter at terrorgruppen har avvist alle forslag om en gisselavtale og etter at Hamas myrdet seks av gislene i fangenskap, inkludert en amerikaner.
USA er en viktig alliert for Qatar og har en stor militærbase i landet.
Tidligere Hamas-lederen Ismail Haniyeh, som ble drept i et attentat i Iran i slutten av juli, var en av Hamas-toppene som i årevis levde i luksus i Qatar.
Samtidig som Hamas-ledelsen er blitt uønsket i det arabiske emiratet har Qatar også sluttet å fungere som mekler i forhandlingene mellom Israel og Hamas. Qatar har begrunnet det med at de mener «ingen av partene er villige til å engasjere seg seriøst i forhandlingene».
Qatar på sin side er blitt anklaget for å sabotere forhandlingene.
Etter å ha blitt kastet ut av Qatar har Hamas-ledelsen søkt tilflukt i Tyrkia, hvor mange av deres familiemedlemmer allerede bor. Tyrkias president Recep Erdogan har vært en av de mest uttalte støttespillerne av Hamas det siste året.
At NATO-landet Tyrkia nå er blitt en trygg havn for ledelsen til Hamas kan føre til utfordringer med landets forhold til USA. Den amerikanske regjeringen sa nylig at ingen av deres allierte burde være vertskap for terrorgruppen.
Det er lite trolig at USAs nyvalgte presidenten Donald Trump, som tiltrer i stillingen i januar, vil ha en mykere holdning til dette enn sin forgjenger.
Med Hamas-ledelsen i Tyrkia og Qatar ferdig som forhandlinger, så er spørsmålet om Tyrkia vil prøve å overta rollen som mekler mellom Israel og Hamas. Det avviser derimot israelske kilder til Jerusalem Post. De sier at det er uaktuelt å ha Tyrkia som mekler på grunn av deres åpenlyse støtte til Hamas.