Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Frykter Russland vil sende våpen til Iran

Mossad-sjef David Barnea taler under konferansen til Institute for National Security Studies (INSS) i Tel Aviv 10. september 2023. (Foto: Flash90)
Iran forsyner Russland med droner til krigen i Ukraina. Mossad-sjefen frykter Russland vil gjengjelde tjenesten med å sende våpen til Iran.

Den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad har sammen med internasjonale partnere avverget 27 iranske forsøk på terrorangrep mot israelere og jøder i utlandet så langt i år. Det fortalte Mossad-sjef David Barnea på en sikkerhetskonferanse i Tel Aviv, skriver Israel Hayom.

Han sa det var en «betydelig økning i forsøk på å angripe jøder og israelere verden over» fra det han kalte «terror-republikken Iran».

– Disse terrorplanene ble planlagt og beordret av Iran, sa Barnea.

Nylig gikk Israels nasjonale sikkerhetsråd ut og advarte israelere om å være årvåkne på ferie i utlandet i de kommende jødiske høytidsdagene.

Det advares om økt fare for iranske terrorangrep i både naboland og land langt borte, som Georgia, Aserbajdsjan og Tyrkia. I tillegg til land i Afrika og Latin-Amerika. Mossad-sjefen sier at det vil komme en kraftig reaksjon hvis israelere eller jøder blir drept i iranske terrorangrep.

– Det vil føre til en respons mot iranerne som sendte ut terroristene og politikerne som ga terroristene klarsignal, fra bunnen og helt til toppen.

Mossad-sjefen sa videre at Vesten ikke gjør nok for å forhindre Iran i å utvikle atomvåpen. Han sa Israel følger nøye med på utviklingen og at de vet hvordan Iran opererer og hvilke fremskritt de har gjort.

– Det er en sak vi tar tak i og som vi vil fortsette å ta tak i. Jeg vil ikke avsløre våre metoder, men vi sitter ikke stille og ser på, sa Barnea.

Noe av det som bekymrer Mossad-sjefen mest er det stadig tettere samarbeidet mellom Iran og Russland. Det iranske regimet har solgt store mengder droner til Russland, som de bruker i krigføringen i Ukraina. Han sier Iran også har forsøkt å selge missiler til Russland.

Iran kan komme til å kreve avanserte russiske våpen til gjengjeld.

– Vår frykt er at russerne vil overføre avanserte våpen til iranerne i retur, noe som uten tvil vil sette Israel i fare, sa en bekymret Mossad-sjef.

Statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant anklager også det iranske regimet for å stå bak mye av terrorbølgen fra palestinske terrorgrupper det siste halvannet året. Som MIFF har skrevet om tidligere ønsker Iran å destabilisere hele Vestbredden.

Siden nyttår har palestinske terrorister tatt livet av 35 mennesker.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart