Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Våpenhvile mellom Israel og Islamsk Jihad

Rakettforsvaret Iron Dome i aksjon over byen Ashkelon lørdag 13. mai før våpenhvilen trådte i kraft. (Foto: Flash90)
Etter fem dager med konflikt og over 1200 raketter avfyrt mot Israel er det inngått en våpenhvile. To personer ble drept og 69 ble skadet i Israel.

Søndag morgen er ting i ferd med å returnere til normalen igjen i det sørlige Israel, etter at det ble inngått en våpenhvile mellom Israel og terrorgruppen Islamsk Jihad på Gazastripen noen timer før.

Da hadde det i fem dager pågått kamphandlinger mellom Israel og den iransk-støttede terrorgruppen. I løpet av de dagene avfyrte terrorgruppen over 1200 raketter mot sivilbefolkningen i Israel. Størstedelen av rakettene har rammet det sørlige Israel, men også Tel Aviv og Jerusalem har i løpet av uka vært under angrep.

Nesten 400 av rakettene fra Gaza er skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Rakettforsvaret skyter ned raketter som er på vei mot befolkede områder. Systemet klarer ikke å stanse alle rakettene, men over 90 prosent av dem. Rakettene som ikke blir stanset forårsaker store skader.

Blant annet eksploderte en rakett i en bygård i Rehovot sør for Tel Aviv, hvor en kvinne i 80-årene ble drept. Lørdag ble en palestiner fra Gaza som jobbet i Israel drept i et rakettangrep. Hans bror ble alvorlig skadet.

En person ble drept og flere ble skadet da en rakett traff en bygård i Rehovot 11. mai. (Foto: Flash90)

Totalt trengte 69 personer medisinsk hjelp som følge av angrepene. 27 av dem ble fysisk skadet av rakettene, andre av å løpe i sikkerhet.

Det israelske forsvaret har svart på rakettangrepene med å bombe 370 mål som tilhører Islamsk Jihad. I tillegg er flere av lederne i den iransk-støttede terrorgruppen blitt drept i israelske luftangrep denne uken.

Rundt 30 palestinere er blitt drept i de israelske luftangrepene på Gazastripen. Flertallet av de drepte har vært terrorister, men også sivile som har vært i nærheten av terrorister er blitt drept. I tillegg er flere sivile palestinere blitt drept av feilskutte raketter fra Islamsk Jihad.

Egypt har fungert som mellomledd og mekler i forhandlingene om våpenhvile mellom Israel og den palestinske terrorgruppen.

Rakettforsvaret Iron Dome skjøt ned nesten 400 raketter fra Gazastripen. Systemet har reddet mange liv, men er også kostbart. Det koster rundt én million kroner hver gang det brukes. (Foto: Flash90)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart