NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 4. mai 2018.
Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 4. mai 2018.

Her er folkets dom over NRKs Israel-dekning – eksklusiv meningsmåling

Har NRK en anti-israelsk slagside i sin dekning av Midtøsten?

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

For første gang har Med Israel for fred (MIFF) deltatt med egne spørsmål i en landsomfattende meningsmåling (les mer om Frivillighetsbarometeret under). Vi har allerede publisert de første resultatene: 

MIFF har også målt hva det norske folk mener om NRKs Israel-dekning. Vi ba respondentene ta stilling til utsagnet Jeg mener NRK har en anti-israelsk slagside i sin dekning av Midtøsten.

Her er resultatene for hele den norske befolkningen.

Stemmer ikke i det hele tatt: 19 prosent
Stemmer nokså dårlig: 19 prosent

Sum positive til NRKs dekning: 38 prosent

Stemmer nokså godt: 14 prosent
Stemmer helt: 8 prosent

Sum kritiske til NRKs dekning: 22 prosent

Umulig å svare: 31 prosent
Ubesvart: 9 prosent

Andre funn i målingen

Det er store forskjeller mellom menn og kvinner. Flere menn er positive (46 mot 30 prosent) og flere menn er kritiske (29 mot 14 prosent). Blant kvinner sier 43 prosent at det er umulig å svare (19 prosent menn) og 13 prosent har ikke svart (6 prosent menn).

Jo høyere utdanning respondentene har, jo større sjanse er det for at de er positive til NRKs Israel-dekning. Blant dem med høyere utdanning med mer enn fire års varighet sier 51 prosent seg helt eller delvis uenig med at NRK har en anti-israelsk slagside. Andelen som er kritisk til NRKs dekning er omtrent den samme uavhengig av utdanningsnivå (23 prosent med høyere utdanning over fire år er kritisk til NRKs dekning).

Respondenter på Sør- og Vestlandet er litt mer kritisk til NRKs dekning (25 prosent) enn landsgjennomsnittet. Respondenter i Oslo/Akershus er mer positiv til NRKs dekning (46 prosent) enn landsgjennomsnittet.

Positiviteten til NRKs Israel-dekning øker også i takt med høyere inntekt (26 prosent for dem med under 200.000 kroner, 48 prosent for dem med 1,2 til 1,4 millioner kroner), mens andelen som er kritisk til NRKs dekning er omtrent den samme uavhengig av inntektsnivå.

Velgerne til Sosialistisk Venstreparti viser størst iver i å avvise at NRK har en anti-israelsk slagside, 41 prosent sier at det stemmer ikke i det hele tatt, 25 prosent at det stemmer nokså dårlig (totalt 67 prosent). Tallene er noenlunde like for Rødt (61 prosent), Miljøpartiet De Grønne (56 prosent) og Arbeiderpartiet (52 prosent) og Venstre (49 prosent). I SV er det kun 5 prosent av velgerne ved sist stortingsvalg som er helt eller delvis enig i at NRK har en anti-israelsk slagside. Tilsvarende tall for Rødt og Arbeiderpartiet er 9 prosent.

Velgerne til KrF (62 prosent) og FrP (54 prosent) er i hovedsak enige i at NRK har en anti-israelsk slagside. Bare 15 og 16 prosent av partiets velgere er positive til NRKs dekning. I Høyre avviser 33 prosent at NRK har en anti-israelsk dekning, 27 prosent sier seg enig.

Respondentene som er minst kritiske til NRKs dekning jobber i sosialtjenester/ barnevern (0 prosent), forskning/ analyse (6 prosent) og offentlig sentralforvaltning/ myndighet (7 prosent).

Mer om målingen

Frivillighetsbarometeret er en meningsmåling som gjennomføres i samarbeid mellom medlemsorganisasjoner i Frivillighet Norge. Målingen blir satt opp i samarbeid med Kantar TNS. I 2019 svarte 2014 personer i et representativt utvalg av befolkningen over 15 år på undersøkelsen. Målingen ble gjennomført i juni 2019.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart