Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Skjermdump fra bt.no 21. september 2020.

Bergens Tidende formidler usannhet på lederplass

Faktasjekk på Bergens Tidendes lederartikkel 21. september 2020.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det er ingen begeistring å spore for «Abraham-avtalene» hos redaktørene i Bergens Tidende. I stedet for at fulle diplomatiske forbindelser mellom Israel og to nye arabiske land ønskes velkommen, mistenkeliggjøres det hele med «sterke økonomiske interesser». At land i Midtøsten velger veien som Europa fulgte for å lege sårene etter andre verdenskrig – samhandel og samarbeid – ser ut til å falle BT tungt for brystet.

«I dette spillet er palestinerne knapt et hår i suppen. Amerikanerne har konsekvent unnlatt å gi dem plass ved forhandlingsbordet, og Trump har aldri lagt skjul på sin ensidige støtte til Israels regjering,» skriver BT. Dette er ren fake news fra avisen. Helt fra første stund hadde Trump-administrasjonen en lang rekke møter med palestinske myndigheter. 16. desember 2018 opplyste palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat til BuzzFeed at han personlig hadde hatt 33 møter med Trumps forhandlere. PA-president Mahmoud Abbas hadde i tillegg hatt minst fire møter. I tillegg hadde amerikanerne en masse andre møter med palestinske representanter på ulike nivåer.

Sannheten er at palestinerne, etter at de forstod at Trump-administrasjonen ikke støttet absolutt alle deres krav, trakk seg fra forhandlingsbordet. Det var den samme strategien palestinerne stort sett valgte under åtte år med Barack Obama som president.

«Håpet om en tostatsløsning for palestinerne er fjernere enn noen gang,» skriver BT. Det er også positivt feil. Under Trump har en amerikansk administrasjon for første gang i historien illustrert på kartet hvordan de ser for seg at en palestinsk stat ved siden av en jødisk stat kan realiseres. Visjonen har bred politisk støtte i Israel. Problemet er bare at palestinerne ikke aksepterer å være nabo av en jødisk stat. Den dagen BT kritiserer dette hykleriet, kan de være en positiv bidragsyter til fred i regionen. Inntil da er ikke lederartiklene om Midtøsten verdt papiret de er trykket på.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart