Skjermdump fra forsvaretsforum.no.

Forsvarets Forums juleangrep mot Israel

På julaften publiserte Forsvarets magasin en fullstendig ensidig artikkel med sverting av Israel.

Årets juleangrep mot Israel i Forsvarets Forum ble utført i kompaniskap av en journalist og en biskop. Harald Berg Sævereid har intervjuet Munib Younan, som er leder for den palestinske lutherske kirken.

Fokus i saken er: «Palestina tømmes for kristne». Og «Israels behandling av palestinerne» løftes fram som eneste forklaring på dette.

Dette er selvsagt helt useriøs og ekstremt ensidig journalistikk. «I år 1900 var antallet kristne i Tyrkia anslått til 22 prosent av befolkningen. I dag regner man med at det er omtrent 0,22 prosent,» skriver Jostein Ørum i sin nye bok Østover. Nesten 9 av 10 kristne er borte fra Irak i løpet av de siste 20 årene. Lignende utvikling har vi sett i en rekke andre arabiske land. Det er mye større og mer vidtrekkende krefter som tømmer Midtøsten for kristne enn den jødiske staten.

Andelen kristne i Betlehem synker på grunn av diskriminering og trusler fra elementer i den muslimske flertallsbefolkningen, rapporterte den britiske avisen The Times nå i julen. De er nok nærmere sannheten enn den lutherske biskopen.

Ifølge biskopen har andelen kristne i Jerusalem og på Vestbredden gått ned fra 12 prosent «for ikke så lenge siden» til 1 prosent. I Israel derimot, fortsetter antall kristne å øke. I 2021 var den årlige veksten 2 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå i Israel (høyere enn veksten i den jødiske befolkningen og litt lavere enn den muslimske befolkningsveksten i Israel). 6,9 prosent av araberne i Israel er kristne. 24,2 prosent av Israels 183.000 kristne er ikke arabere. De fleste av disse er immigranter som kom til Israel sammen med jødiske familiemedlemmer, skriver Jerusalem Post.

Biskopen erklærer at han er «imot all form for vold», men fortsetter med å forklare «de tragiske hendelsene som vinner sted på Vestbredden» (terrorangrep fra palestinere) med palestinske ungdommer som gjennomlever «depresjon og frustrasjon». Sammen med journalisten anklager han noen israelske politikere for å være «drevet av hat», men nevner ikke et ord om hatundervisningen i palestinske skolebøker.

Bare et lite lysglimt fra Det hellige land slipper gjennom i artikkelen.

– Jeg oppfordrer også palestinske politiske ledere til å gjøre det de kan for å stoppe palestinske ekstremister, sier biskopen til Forsvarets Forum. Berg Sævereid nevner ikke at den øverste palestinske lederen har hyllet en massemorder, søkt støtte hos Putin, forfølger politiske meningsmotstandere, undertrykker kritiske medier og belønner stolte barnedrapsmenn – bare for å nevne noen eksempler.

Berg Sævereid presenterer for øvrig Younan som «palestinsk flyktning». Det er underlig at en mann født i 1950 kan være flyktning fra en krig i 1948.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart