NRK Supernytt. (Skjermdump tv.nrk.no)

NRK Supernytt svarer på MIFFs kritikk

NRK forer barn med feil om Israel, skrev MIFF 1. februar. Nå svarer NRKs prosjektleder.

Tirsdag 31. januar hadde NRK et innslag om Israel på Supernytt, et daglig nyhetsprogram rettet mot barn.

Dagen etter kom MIFF med en faktasjekk der vi nyanserte, utdypet og korrigerte.

«Vi håper aldri at en så feilaktig og ensidig presentasjon serveres våre barn igjen,» skrev MIFF da vi sendte faktasjekken til Supernytts redaksjon.

Tirsdag 7. februar fikk MIFF svar fra Ana Leticia Lourenço Sigvartsen, prosjektleder i Supernytt: «Takk for grundig tilbakemelding. Feilen i setningen om stedet der aksjonen fant sted burde vi ha oppdaget før sendingen ble publisert. Det er beklagelig at det ikke skjedde. En viktig del av Supernytts oppdrag er å gi barn mellom 8 og 12 år kunnskap om det som skjer i Norge og i verden. Både målgruppe og format påvirker hva vi tar med av informasjon. I komplekse saker som denne, er det viktig for oss å gi en presis og balansert fremstilling, på et språk som barn forstår. Vi har forståelse for at dere ikke synes vi lyktes denne gangen. Det tar vi med oss videre. Igjen, takk for at dere skriver til oss. Det hjelper oss å bli bedre.»

Honnør til Supernytt-redaksjonen som ga svar og tar med seg MIFFs innspill videre. Det er det ikke alle norske journalister som gjør.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart