Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Oppskriften på mer vold

Sidsel Wold på NRK 4. juli 2023. (Skjermdump NRK)
Det er farlig dersom norske journalister viser forståelse for palestinske terrorgruppers antisemittiske drapskampanjer.

NRKs journalist Sidsel Wold kommenterte utviklingen i Israel og Vestbredden i tv-sending litt etter kl. 15.000 i dag.

«Hvis israelerne fullfører denne aksjonen nå – de har jo satt inn kamphelikoptre, fly, de har satt inn pansrede kjøretøyer, vi har ikke sett noe slikt siden 2002 – så vil man likevel ikke eliminere eller ødelegge motstandskampen mot okkupasjonen. Folk som er okkupert vil jo alltid kjempe imot. En kjent journalist skriver i Ha’aretz også i dag, at det denne operasjonen fører til er nok en generasjon med palestinere som mister håp om å få sitt eget land og en bedre framtid. Så israelerne oppnår kanskje noe militært, men løsningen på denne konflikten er politisk, og ikke militær,» sa Wold.

Det er ikke sant når Wold sier at «folk som er okkupert alltid vil kjempe imot».

Se på dette kartet.

Her er alle land som har strid om landområder med andre land avmerket med rødt. Millioner av mennesker omkring i verden bor i disse områder som er omstridt, og som den ene eller andre parten framstiller som «okkupert». Men de aller fleste av dem kjemper ikke, og enda færre bruker terrormetodene til palestinske terrorgrupper.

Det finnes omkring 3.000 nasjoner i verden, men bare 193 medlemsland i FN. Veldig få av disse kjører en voldskampanje for å få sin egen stat. Det er ikke sant det som Wold anfører som for å skape forståelse for palestinernes terror. 

Det er sant når Wold sier at løsningen på konflikten er politisk. Men problemet er at palestinske ledere gang på gang har avvist en slik løsning. Problemet er at 55 prosent av palestinerne sier de vil ha væpnet konfrontasjon og intifada mot Israel. 72 prosent av palestinerne støtter å danne nye væpnede grupper som kan operere uavhengig av de palestinske selvstyremyndighetene (PA). 87 prosent sier at PA ikke har rett til å arrestere medlemmer av væpnede grupper for å forhindre at de angriper Israel eller for å gi dem beskyttelse.

Det er ikke israelske forsvarsoperasjoner mot Iran-sponsede terrororganisasjoner som ødelegger for en ny generasjon palestinske ungdommer. Det som ødelegger er systematisk opplæring til jihad og jødehat gjennom skole og offisielle medier.  Palestinske barn blir opplært til at de ikke er skapt for glede, men martyrdød. Palestinske mindreårige vet at de selv og deres familie vil bli rikelig økonomisk belønnet og æret dersom de gjennomfører terror.

I innslaget fikk Wold spørsmål om terrorangrepet i Tel Aviv. «Den israelske avisen Ha’aretz skriver at det var en bil som kjørte opp på fortauet i en del av Nord-Tel Aviv hvor det er mange i middelklassen som lever, dette er en nokså velstående bydel, og at denne personen ble skutt og drept av politiet med en gang, nøytralisert som de skriver,» sa Wold. Hun tok ikke med (også fra Ha’aretz) at Hamas beskriver terrorangrepet som heltemodig, og sier angriperen var et av deres medlemmer. Wold kunne også nevnt at Fatah-bevegelsen beskriver kampen i Jenin i religiøse vendinger, og forteller at deres krigere deltar i kampen.

Palestinerne som vil ha en bedre framtid satser på samarbeid med Israel. Kreftene som vil ødelegge den jødiske staten må isoleres og stanses, ikke forstås eller forsvares.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart