Journalister rapporterer fra konflikten fra en høyde i Sderot med Gazastripen i bakgrunnen. De har ingenting med denne saken å gjøre. (Foto: Flash90)

Visste journalister om 7. oktober-massakren på forhånd?

Organisasjonen HonestReporting mener tilstedeværelsen av journalister under terrorangrepet reiser store etiske spørsmål.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Organisasjonen HonestReporting publiserte onsdag 8. november en rapport som viser at journalister og fotografer fra flere ledende nyhetskanaler, som New York Times, Associated Press, Reuters og CNN, fulgte med Hamas-terroristene inn Israel under massakren 7. oktober.

HonestReporting, som jobber med å avdekke anti-israelsk dekning i utenlandske medier, mener tilstedeværelsen av journalister i forbindelse med terrorangrepet reiser flere tungtveiende etiske spørsmål.

De stiller blant annet spørsmål ved om journalistene på forhånd visste om planene om å angripe Israel, siden de var på stedet så raskt. Angrepet på Israel startet grytidlig på morgenen lørdag 7. oktober.

«Var det bare tilfeldig at «journalister» dukket opp ved grensen tidlig om morgenen uten noen forutgående koordering med terroristene? Eller var de en del av planen?», spør HonestReporting i rapporten.

Tillot Hamas journalistene å være der? Hadde de fått tillatelse til å krysse grensen inn i Israel sammen med terroristene? Hadde journalistene informert sine redaktører om at de fulgte etter terroristene, som gjennomførte massakrer mot israelere?

Det er spørsmål HonestReporting mener det må svares på.

De påpeker også at journalistene gikk ulovlig inn i Israel ved å krysse grensen og lurer på om redaktørene var informert og godkjente det.

Ifølge deres undersøkelser har fotografene på nært hold dokumentert kidnapping av sivile og soldater, de fotograferte angrepet på en stridsvogn og lynsjingen av en israelsk soldat. De tok bilder mens terrorister angrep kibbutzer.

En freelance-journalist for CNN sendte direktevideo av en brennende stridsvogn inne i Israel og fulgte med terroristene tilbake til Gaza.

På videoen har han ikke noe utstyr på seg som identifiserer han som journalist. Tidligere har den samme journalisten tatt en selfie med Hamas-lederen Yahya Sinwar, selve arkitekten bak 7. oktober-massakren. På selfien gir Hamas-lederen journalisten et kyss på kinnet.

Det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press avviser at de hadde noen forhåndskunnskap om angrepet 7. oktober.

– APs rolle er å dokumentere nyheter og bilder fra hendelser verden over, selv om de er grusomme og involvere ofre, sier de i en uttalelse.

Også nyhetsbyrået Reuters sier de ikke hadde forhåndskunnskap om angrepet. Den israelske presseklubben mener det er viktig å få avdekket om journalister på forhånd visste om angrepsplanene til Hamas.

– Hvis representanter for nyhetsbyråer og store medier på forhånd visste om den planlagte massakren, så er vi bekymret for at de da kan ha gjort seg skyldig i medvirkning til en forbrytelse eller feilet i å forhindre drap, sier Jerusalem Press Club.

De mener det må komme på plass en grundig undersøkelse for å avdekke om journalister kunne ha bidratt til å redde menneskeliv.

Statsministerens kontor sier i en uttalelse at de ser alvorlig på at journalister gikk side om side med Hamas-terrorister under massakren.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart