Søk

Shalom Israel

Gratulerer Israel! På vegne av Kristelig Folkeparti ønsker jeg staten Israel til lykke med 60-årsjubileet. Vi hilser det israelske folk med den gamle hebraiske hilsen: Shalom! Også Kristelig Folkeparti feirer jubileum i år – vi runder 75 år. Partiet var altså 15 år gammelt da den moderne staten Israel ble erklært opprettet. Fra første dag har KrF vært å regne blant Israels venner. Slik har det vært. Slik vil det forbli.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Stortingsrepresentant Dagfinn Høybråten, Kristelig Folkeparti, skrev denne hilsen i forbindelse med Israels 60-årsdag i mai 2008. Første gang publisert i boken Med Israel for fred i september 2008.

SLIK SOM JØDENE gjennom årtusener har blitt utsatt for stadig nye bølger av forfølgelse og diskriminering, har den nye staten Israel fra første stund møtt motstand og måttet kjempe for livet. På tross av dette har denne lille nasjonen gjennom sine første 60 år vist et imponerende eksempel på nasjonsbygging.

AT DEN MODERNE STATEN ISRAEL så dagens lys i 1948, er i seg selv et under. At den har overlevd en serie kriger fra fiendtlige nabostater som ville nedkjempe den nye staten, er nok et mirakel. At Israel 1979 og 1994 fikk fredsavtaler med henholdsvis Egypt i sør og Jordan i øst, åpnet for bedre naboforhold. Og det styrket Israels sikkerhet. Det som da ble oppnådd, burde spore dagens ledere i regionen til å intensivere arbeidet for å løse gjenstående konflikter ved forhandlingsbordet – og ikke på slagmarken. Vi er mange som står sammen bak parolen: Med Israel for fred!

PÅ 60 ÅR ER ISRAEL FORVANDLET fra et fattigslig utviklingsland til et blomstrende industrisamfunn. Det viser hva som er mulig når en befolkning har mot, kunnskap og innsatsvilje. I dag kan Israel by på ledende high tech-firmaer, og forskning og utvikling som ligger i teten internasjonalt. I dag har Israel det meste av sin samhandel med land utenom regionen. Med en fredsløsning i Midtøsten kunne Israel bli en dynamo for sårt tiltrengt vekst også i andre deler av Midtøsten. Det vil gagne både israelerne og palestinerne.

TROSS EN RIVENDE SAMFUNNSUTVIKLING er det mye å kritisere i dagens Israel, og israelerne gjør det selv gjennom heftig bruk av sin ytringsfrihet. For når det gjelder demokrati og menneskerettigheter, er Israel nærmest å ligne med en oase i «den arabiske ørken». Det er bemerkelsesverdig at landet gjennom alle disse år med krig og terror har klart å beholde og utvikle sitt demokrati, i en region fylt av eksempler på det motsatte. Sett med norske øyne er det ganske forbløffende å se hvordan Israel har maktet å ta opp i seg den ene bølge av innvandrere etter den andre. Til dette lille landområdet har det strømmet folk med en bakgrunn så forskjellig at uttrykket «fremmedkulturell» visner før du rekker å uttale det. De har strømmet inn fra øst og vest, fra nord og sør, rike og lutfattige, høykvalifiserte akademikere og arbeidsfolk uten utdanning. Israel er som en dampende smeltedigel, som stadig sveiser et etnisk mangfold sammen til én nasjon. Alt er langt fra perfekt, men likevel kan andre ha mye å lære.

DA FNs GENERALFORSAMLING la det folkerettslige grunnlag for den nye staten Israel, stemte Norge for. Det var en god start på vårt bilaterale forhold. Med bred støtte ble det videreført. Arbeiderbevegelsen og kristen-Norge stod sammen om dette. Politisk er dette vennskapet i senere år utfordret – av ensidig Israel-kritikk, av forslag om boikott, av grupper som sympatiserer med islamistiske Israel-motstandere. Men våre sterke og dype vennskapsbånd i Israel er verdt å kjempe for. I Israels jubileumsår må vi fornye dette vennskapet. Med økt økonomisk samarbeid – til gjensidig nytte. Med økt folkelig kontakt og kultursamarbeid – til gjensidig glede. Med jevnlig og åpen politisk kontakt – til fremme av gjensidig forståelse. La forpliktelsen til det være Norges gave til det israelske folk!

 

 

 


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart