Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

4 av 5 studenter må støttes økonomisk av foreldre

Israelske studenter i kommunikasjon. (Foto: flickr.com)
Israelske studenter i kommunikasjon. (Foto: flickr.com)
I likhet med i Norge sliter israelske studenter med å få endene til å møtes. I Israel mottar nesten 80 prosent økonomisk støtte hjemmefra.

En undersøkelse gjennomført av Peles Group i Israel viser at utgiftene til transport, leie av bolig og fritidsaktiviteter økte i 2012. I fjor var de gjennomsnittlige månedlige utgiftene for studentene 8.800 kroner. I år har tallet steget til 9700 kroner. Det tilsvarer en økning på 20 prosent. Årsaken til at gjennomsnittet er såpass høyt, selv etter norsk målestokk, er at studenter i Israel må betale skolepenger også på offentlige universiteter.

79 prosent av de israelske studentene mottar støtte hjemmefra. 35 prosent av disse mottar lommepenger, mens resten mottar betydelige beløper. Det gjennomsnittlige månedlige bidraget fra foreldre i Israel er på 2.600 kroner i måneden, en økning på 40 prosent fra 2011.

«Alle» må jobbe deltid

Til sammenlikning må 6 av 10 norske studenter arbeide ved siden av studiene, på tross av at stipendordningene i Norge er mye bedre, ifølge StudentTorget.no. Vi nordmenn har også det samme problemet som israelerne,  med galopperende boligpriser og et leiemarked som eksploderer. Den israelske undersøkelsen forteller ingenting om hvor mange som arbeider ved siden av studiene. Sannsynligvis fordi kun et fåtall studenter i Israel slipper å arbeide ved siden av studiene, grunnet årlige utgifter til skolepenger på mellom 15.000-55.000 kroner og en offentlig studielånsordning som ikke er like god som i Norge.

I tillegg er det enda færre studenthybler i omløp i Israel, i forhold til hos oss nordmenn. Tilbudet dekker kun behovet til 9 prosent av den israelske studentmassen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart