Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

DMT klager Dagbladet inn for Pressens Faglige Utvalg

Skjermdump fra www.dagbladet.no/tegneserie/gjesteserie/20mgdrefvelin/ omkring kl. 17.00 28. mai 2013.
Skjermdump fra www.dagbladet.no/tegneserie/gjesteserie/20mgdrefvelin/ omkring kl. 17.00 28. mai 2013.
Det Mosaiske Trossamfund og Antirasistisk senter klager Dagbladets tegneseriestripe fra 28. mai inn for Pressens Faglige Utvalg. DMT-leder Ervin Kohn mener tegningen har brutt Vær Varsom-plakatens regel om å vise respekt.

MIFF skrev om Dagbladets blodige tegneserie allerede 28. mai, samme dag som den ble trykket i avisen og publisert på avisens nettside. I dagene som fulgte kom det en rekke reaksjoner, ikke minst fra jødiske organisasjoner i utlandet. Senere har også Oslo katolske bispedømme og Mellomkirkelig Råd i Den norske kirke kommet på banen med kritikk av Dagbladet.

– Når vi tar til ordet for at denne karikaturen er usmakelig og et brudd på anstendigheten, er det ikke fordi vi mener at karikaturen skulle vært forbudt å trykke. Det vi gjør er rett og slett å bruke vår ytringsrett til å si at slike meninger som karikaturen representerer tar vi på det sterkeste avstand fra, skriver bispedømmerådet.

Søndag 9. juni meldte Vårt Land at Det Mosaiske Trossamfund og Antirasistisk senter klager Dagbladet inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU). Klagerne mener Dagbladet har brutt punkt 4.3 i Vær Varsom-plakaten: «Vis respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, rase, nasjonalitet og livssyn. Fremhev ikke personlige og private forhold når dette er saken uvedkommende.»

– Tegningen føyer seg inn i en veldig gammel tradisjon som går helt tilbake til middelalderen, der jøder ble beskyldt for å drepe kristne barn og bruke blodet deres i religiøse ritualer, sier Ervin Kohn, leder i DMT, til avisen.

– Hva gjør tegningen til antisemittisme?

– Den spiller på akkurat det at jøder torturerer barn. Det er dessuten en entydig forståelse av at personene på tegningen er jøder, jeg har ikke hørt om muslimer som føler seg truffet, svarer Kohn.

Dagbladet forsvarte tegneseriestripen på lederplass 3. juni.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart