Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

DNA-strukturer (Illustrasjon: Wikipedia)
DNA-strukturer (Illustrasjon: Wikipedia)

Stavanger Frp dro på studietur til Israel

Politikerne besøkte Israel for å lære mer om velferdsteknologi og smarte byer.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Politikere fra Stavanger Frp kom nylig hjem fra studiereise til Israel. Der fikk de lære om velferdsteknologi og smarte byer. Delegasjonen besto av bystyrerepresentanter, styremedlemmer og nyvalgt stortingsrepresentant Atle Simonsen. En av de israelske bedriftene som ble besøkt var TytoCare. De har blant annet utviklet en teknologi som gjør at man kan lese av vitale helsedata på pasienter som sitter hjemme.

– Her kan det være mye for Stavanger kommune å hente på å se på slike løsninger. Vi ønsker å ta i bruk slike produkter for å skape en enklere hverdag og bedre bruk av ressurser. Jeg tror at Stavanger kommune er en meget attraktiv kunde for slike selskaper enten de er i Israel eller i Norge, sier gruppeleder Christian Wedler i Frp.

Delegasjonen fra Norges oljehovedstad besøkte også den norske ambassaden i Tel Aviv for å lære mer om det norsk-israelske samarbeidet på olje- og gassvirksomhet.

– Universitetet i Stavanger og teknologiuniversitetet Technion i Haifa har i flere år hatt et tett samarbeide. Vi er avhengige av disse partnerskapene for at oljeindustrien skal være konkurransedyktig også i fremtiden, sier stortingsrepresentant Simonsen.

Politikerne fra Rogaland mener at Israel er en viktig alliert for Norge og et land man bør ha tettere forbindelser med. Det bilaterale forholdet mellom landene har tatt seg opp under dagens Høyre/Frp-regjering. Det håper Simonsen vil fortsette.

– Frp er Israels tydeligste og klareste støttespiller i Norge. Det er mange ting vi ikke støtter Israel i å gjøre, men vi støtter deres rett til å forsvare seg mot naboland som vil utslette dem fra kartet. Det er det eneste demokratitet i Midtøsten. Det blir veldig tydelig når man er her nede hvilket betent situasjon israelere og palestinere lever i, sier Simonsen.

Til tross for at forbindelsene mellom Norge og Israel har bedret seg de siste årene, mener Stavanger Frp at det fortsatt er mye å gå på.

– Det er trist at det ikke er noen norske bedrifter med eget kontor i Israel. Vi burde ha langt mer handel mellom landene enn hva som er tilfelle i dag, og jeg er redd mye av det skyldes at situasjonen er politisk betent, sier Wedler.

Delegasjonen fra Stavanger hadde med seg guider fra Standwithus. (Foto: Stavanger Frp)
Delegasjonen fra Stavanger hadde med seg guider fra Standwithus. (Foto: Stavanger Frp)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart