Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kirkeleder i Asker mener MIFF «polariserer, relativiserer og politiserer»

Skjermdump fra Budstikka.no.
Skjermdump fra Budstikka.no.
Finnes det ingen speil i Asker kirke?

28. september publiserte lokalavisen Budstikka et leserinnlegg av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF. Innlegget var en forkortet versjon av artikkelen Helvete og «Fri Palestina» i dåpsgudstjenesten, publisert på miff.no 25. september.

3. oktober svarer Sigrun Møgedal, leder for globalt utvalg i Asker menighet, i Budstikka. Møgedal er tidligere spesialrådgiver for Utenriksdepartementet og har jobbet for Norad og Kirkens Nødhjelp, ifølge hennes Facebook-profil.

Møgedal hevder MIFF bruker «kirkens språk» til å «polarisere, relativisere og politisere». Hun protesterer ikke på noen av våre ordrette sitater, men ser tydeligvis ikke at det er prestens og fotografens egne ord som er de polariserende, relativiserende og politiserende. Det var jo eksempler på nettopp slike ting vi gjenga: Framstilling av situasjonen på Vestbredden som «helvete», sidestilling av Israels sikkerhetsbarriere med Berlin-muren, prestens ensidige politiske beskrivelser og vakre ord om «se hverandre som medmennesker» samtidig som han ivrer for boikott av halvparten av verdens jøder.

Møgedal hevder MIFF kommer med «forvridde kommentarer» og «angrep på sognepresten i Asker». Hun gir ikke eksempler. Det må vel være lov å gjengi hva en prest har sagt og står for?

«Vi er ikke stedet som kan peke ut politiske svar,» skriver Møgedal. Flott! Kan vi da vente at Askers sogneprest legger sin boikottkamp til side og at Asker kirke slutter å delta i den polariserende og politiserte Kirkeuka neste år?

 

Bakgrunn

De siste årene har MIFF satt et kritisk søkelys på innhold og vinkling i Kirkeuka.

De norske arrangørene for Kirkeuka er KFUK-KFUM Global, Norske kirkeakademier, Kirkens Nødhjelp, Kvekerhjelp, Kvekersamfunnet, Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, Norges Kristelige Studentforbund, Sabeels Venner Norge og Stiftelsen Karibu. De fleste av dem støtter boikott av Israel i en eller annen form. De fleste arbeider for at millioner av etterkommere av palestinske flyktninger får “rett til å vende tilbake” inn i Israel, uten å ta hensyn til at Israel opphører å være en jødisk stat.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart