Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Trekker seg fra OD: – Foredragene hadde en skummel undertone av antisemittisme

Erwin Teigen (18) anbefaler alle skoleelever å boikotte årets Operasjon Dagsverk. (Foto: Privat/ Facebook)
Erwin Teigen (18) anbefaler alle skoleelever å boikotte årets Operasjon Dagsverk. (Foto: Privat/ Facebook)
Erwin Teigen (18) fra Nordland trekker seg fra Operasjon Dagsverk.

Erwin Teigen (18) er økonomiansvarlig i fylkesstyret til Elevtinget i Nordland og har vært med i gruppen som har planlagt Operasjon Dagsverk i Nordre Nordland.

I et Facebook-innlegg 15. august forteller han hva han har opplevd i planleggingen av årets OD-dag.

– På dette seminaret har vi fått hørt foredragene vi skal holde rundt omkring i norske skoler. Disse foredragene holder en skummel undertone av antisemittisme og antisionisme. Hamas og deres handlinger nevnes omtrent ikke, mens Israel beskyldes for å drive apartheid, rasisme og de kritiseres for å ønske å være en jødisk stat, skriver Teigen.

– Hvorfor skal ikke jødene få ha sin egen stat, på lik linje som de utallige muslimske statene rundt seg? Som de utallige kristne statene rundt om i verden? Er ikke jødene like mye verdt som muslimer og kristne? Dette var spørsmål som dukket opp i hodet mitt under foredragene, fortsetter han.

Det finnes 22 arabiske og 57 muslimske land i verden. Dersom politikken til ODs bistandsmottaker blir gjennomført, vil verdens eneste jødiske stat blir borte. KFUK-KFUM Global og deres palestinske venner kjemper for en framtid der mange millioner etterkommere av 1948-flyktninger skal kunne flytte inn i Israel, slik at Israel opphører å være en stat med jødisk flertall. KFUK-KFUM Global kjemper ikke for returrett for etterkommere av noen andre folk som ble flyktninger for flere tiår siden, bare den gruppen som fundamentalt kan endre karakteren til staten Israel, skrev MIFF i mars 2018.

Teigen kritiserer også boikottkampanjen av Israel til mottakerorganisasjonen KFUK-KFUM Global.

– Inntektene fra Operasjon Dagsverk åpner opp for å bruke mer penger på boikott og ødelegge livsnæringen til ærlige mennesker. Derfor oppfordrer jeg til å gi samme lekse til Operasjon Dagsverk, jeg oppfordrer til å boikotte Operasjon Dagsverk, konkluderer Teigen.

 

BAKGRUNN: I høst skal norske elever i ungdomsskole og videregående skole gi en dagslønn til en organisasjon (KFUK-KFUM Global) som arbeider for «bred økonomisk boikott» av verdens eneste jødiske stat. Pengene fra Operasjon Dagsverk (OD) vil skape svært negative ringvirkninger både i det palestinske samfunnet og i Norge. Blant palestinere vil mottakerne bli oppmuntret og styrket i sin kamp for en framtid uten Israel, i Norge blir anti-israelske aktivister mobilisert til å gi «hundrevis av foredrag» på norske skoler. Opplegget for årets OD er så frastøtende at Det mosaiske trossamfunn, som vanligvis er svært tilbakeholdne med politiske utspill, advarer jødiske skolebarn mot å delta. 10. august kunne MIFF avsløre at OD bruker Janna JIHAD fra en voldelig palestinsk klan som stemme for «fred». 14. august avslørte MIFF feilene i ODs historiefortelling til norske skoleelever.

 

https://www.facebook.com/erwin.teigen/posts/2197702730462035

Her er hele Erwin Teigens Facebook-innlegg (offentlig):

«Jeg trekker meg herved fra Operasjon Dagsverk og min posisjon i Distriktskomiteén i Nordre Nordland etter hva jeg har opplevd på vårt årlige høstseminar. Der har vi mottatt skolering av årets prosjekt som omhandler Palestina og blant annet hjelpe tidligere kriminelle ungdommer inn i samfunnet, samt hjelpe kvinner undertrykt av et patriarkisk selvstyre med å få sitt eget liv. På dette seminaret har vi fått hørt foredragene vi skal holde rundt om kring i norske skoler. Disse foredragene holder en skummel undertone av antisemittisme og antizionisme. Hamas og deres handlinger nevnes omtrent ikke, mens Israel beskyldes for å drive apartheid, rasisme og de kritiseres for å ønske å være en jødisk stat. Hvorfor skal ikke jødene få ha sin egen stat, på lik linje som de utallige muslimske statene rundt seg? Som de utallige kristne statene rundt om i verden? Er ikke jødene like mye verdt som muslimer å kristne? Dette var spørsmål som dukket opp i hodet mitt under foredragene. Det skal også sies at prosjektet skal foregå enerådende i Palestina, da også spesielt i mer betente områder hvor Israelere ikke kan komme seg uten å risikere å bli knivstukket eller blitt utsatt for annen form for voldelig hat, selv om OD stolt presenterer at prosjektet skal gange både Israelere og Palestinere. Dette blir i realiteten en løgn. Årets samarbeidspartner, KFUK-KFUM Global som står som ansvarlig for å gjennomføre prosjektet i landet gir direkte støtte til organisasjoner som driver med boikott av Israelske varer som går hardt ut over sivilbefolkningen og ødelegger livene til hardt arbeidende Israelere, både jøder og arabere. Selv om de omtrentlige 23 millionene som samles inn årlig ikke kan gå direkte til boikotten, er dette penger som går til annet arbeid de jobber med. Et hvert oppegående menneske kan se at det åpner opp for å bruke mere penger på boikott og ødelegge livnæringen til ærlige mennesker. Derfor oppfordrer jeg til å gi samme lekse til Operasjon Dagsverk, jeg oppfordrer til å boikotte Operasjon Dagsverk til de selv holder seg til sine egne retningslinjer (Operasjon Dagsverk, pr. sine rettigningslinjer skal ikke blande seg inn i konfliktområder, skal ikke ta politisk ståsted, men forholde seg nøytrale og de skal ikke drive prosjekter som går utover noen) og at de ikke stiller seg bak en slik sjikanering av den jødiske stat.»

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart