Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Se MIFFs svar til Oslo-biskopen

Kari Veiteberg, Oslo-biskop i Den norske kirke. (Foto: DNK)
Kari Veiteberg, biskop for Den norske kirke i Oslo, har følt seg veldig trygg når hun går turer i Betlehem og Jeriko.

– Det er lenge siden jeg har kjent meg så trygg når jeg har gått langs gater og på lange turer i Betlehem og Jeriko. Folk er vennlige og sier «welcome to Palestine», skriver Oslo-biskop Kari Veiteberg på Facebook.

– Skiltene på vei inn i disse byene sier noe annet: At det er livsfarlig å være her, legger hun til.

På et av de medfølgende bildene har Veiteberg avbildet seg selv foran et rødt israelsk skilt som sier at veien leder til «Område A», et område som er kontrollert av palestinske selvstyremyndigheter. «Adgang for israelske statsborgere er forbudt, livsfarlig og imot israelsk lov», står det på hebraisk, arabisk og engelsk. Skiltene har stått slik siden den andre intifadaen, da flere israelere som kjørte inn i palestinske byer og landsbyer ble trakassert, angrepet med vold eller drept.

Til tross for skiltene er det en del israelske statsborgere som tar seg inn i A-områdene ulovlig, som oftest for å kjøpe tjenester fra palestinere. Men for jødiske israelere kan dette når som helst bli en opplevelse som truer liv og helse. I januar 2022 ble en israelsk far og datter angrepet av en steinkastende palestinsk mobb da de ved en feil kjørte inn i den palestinske landsbyen Dayr Jarir. En israelsk taxisjåfør som dro til Nablus for å reparere bilen sin i februar 2022 ble skadet av steinkastende palestinere og fikk bilen sin ramponert. Videoen fra hendelsen er redselsfull, og ingen sier «welcome to Palestine». Lignende episoder har det vært mange av de siste 20 årene.

MIFF svarte biskopen på Facebook: «Det er livsfarlig for israelske statsborgere, står det på skiltet. Ikke for deg.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart