Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Lavere enn i de fleste OECD-land

Slår man sammen inntektsskatt, merverdiavgift (moms), eiendomsskatt, tollavgifter og folketrygd i Israel, tilsvarer dette 28,6 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP). I motsetning av hva OECD (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling) hevdet tidlig i september, fortalte finansdepartementet søndag under en pressekonferanse at Israel hadde ett av de laveste skattetrykkene av OECDs medlemsland i fjor, basert på de nye tallene fra organisasjonen. I OECDs uttalelser fra september lå prosenten helt oppe på 38,5 prosent av BNP, mens snittet var 32,8 prosent. Nye tall sier imidlertid at organisasjonen i fjor skal ha hatt rekordhøyt gjennomsnitt, med hele 37,2 prosent av BNP. Dette er hele 8,6 prosent høyere enn snittet man hevder Israel hadde i samme periode. I følge Jerusalem Post er det kun tre land i OECD som har lavere skattetrykk enn Israel, Mexico (19,5 prosent), USA (25,4 prosent) og Sør-Korea (25,5 prosent) i forhold til BNP. Japan kommer like godt ut med 28,6 prosent. Norge hadde et snitt på 43,9 prosent. I september skyldte finansdepartementet på Den Israelske Bank og deres "urealistiske økonomipolitikk mellom 2001-2003". Nå takker de imidlertid regjeringens skattepolitikk og en bedret verdensøkonomi for de gode tallene.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart