Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Vi kan gjøre kompromiss for «virkelig» fred

– Jeg tror Gud lovte hele Israel til Israels folk. Jeg ønsker ikke å gi opp noe… Men det er klart at i en virkelig fredsavtale må Israel gi opp noen landområder, sier leder for Det nasjonalreligiøse parti (NRP), Zevulun Orlev. Orlev ønsker å gå sammen med National Union før Knesset-valget i mars, men disse signalene kan gjøre samarbeid vanskelig, kommenterer Jerusalem Posts medarbeider Tovah Lazaroff. National Union har valgt beskyttelse av bosetningene på Vestbredden som hovedsak i valgkampen. Orlev og NRP prioriterer religiøse skoler fremfor bosetninger. – Jeg kan alltid ha håp om å returnere til en sted, men studenter vil aldri komme tilbake til en skole, argumenterer Orlev. – Å ofre en religiøs skole (yeshivaer) finansiert av det offentlige er verre enn å ofre en bosetning, mener Orlev. Dersom territorielle innrømmelser får støtte i folkeavstemning vil Orlev kunne sitte i en regjering som avvikler bosetninger. – Jeg tror ikke vi i dagens verden vil være i stand til å styre over tre millioner arabere, sier Orlev. Samtidig er han motstander av en egen palestinsk stat. Palestinerne er allerede i flertall i Jordan, og der vil de snart få sin frihet, tror Orlev. Han ser for seg at et palestinsk-styrt Jordan har "avdelinger" i de største palestinske byene på Vestbredden. – Dermed kan de største landområdene i Judea og Samaria forbli under israelsk kontroll, sier han. Orlev vil ikke si i detalj hvilke kompromisser han vil gjøre i en fremtidig fredsavtale. – Hvorfor skal jeg si det når den andre siden ikke en gang er klar til å gjøre kompromisser? Jeg sier bare at man ikke kan få noen avtale uten å gjøre kompromisser, sier han. Meningsmålinger har vist at den nasjonalreligiøse høyresiden vil få økt oppslutning dersom de danner et samlingsparti.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart