Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Partilederne avviser samarbeid

Arbeiderparti-formann Amir Peretz og Likud-formann Benjamin Netanyahu avviser at de vil følge Silvan Shaloms (Likud) råd om å forme en koalisjon sammen, for å blokkere for Kadima. I følge loven skal den israelske presidenten Moshe Katsav be den partilederen som har størst sjanse til å klare å forme en koalisjon om å danne ny regjering etter valget. Tradisjonelt sett har presidenten valgt lederen bak det største partiet. Men Shalom mener at selv om Kadima skulle vinne valget, betyr det ikke at man burde ta en Kadima-ledet regjering for gitt. I etterkant av valget vil hvert parti avlegge Katsav et besøk for å gi sin mening om hvem han burde spørre om å forme en koalisjon. Likud og Arbeiderpartiet burde bygge bro over forskjellene og finne en kompromissløsning, for slik å kunne anbefale en bred regjering med støtte fra allierte partier på høyre- og venstresiden, hevder Shalom. – Kadima har ingen blokk bak seg, som Likud og Arbeiderpartiet har. Så presidenten burde se at vi er et bedre alternativ, sier han. – Det er en dyp avgrunn mellom oss og Bibi [Netanyahu], som er en høyreving-ekstremist i sosialøkonomiske og diplomatiske saker. Likud kan ikke bli en samarbeidspartner. Jeg tror på min ideologi og ingen politisk avtale eller jobb kan få meg til å ofre mine prinsipper, svarer Ap-leder Peretz. – Likud vil forme en koalisjon med alle som deler vårt politiske syn, og det gjør ikke Arbeiderpartiet. Så [å sitte i koalisjon med Ap] synes ikke å være praktisk, hevder Netanyahu overfor Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart