Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Sekulære jøder frykter ultra-ortodoks flertall

En undersøkelse publisert i Yedioth Aharonoth viser at mange sekulære israelere frykter for en utvikling hvor ultra-ortodokse kan bli et flertall i befolkningen. Deltakerne i undersøkelsen fikk spørsmålet "Hva ville du gjort om Israel hadde blitt hovedsakelig ultra-ortodoks?". 41 svarte at de ville fryktet for landets framtid. 37 prosent svarte at det ville vært helt fint for dem, mens 12 prosent hevdet de ville flyktet fra landet. Ikke uventet var det dem som definerte seg selv om "sekulære" som fryktet de ultra-ortodokse mest. 56 prosent sier de frykter for staten Israels eksistens om det skulle oppstå et ultra-ortodoks flertall. På den andre siden var 87 prosent av de religiøse og 92 prosent av de ultra-ortodokse sikker på at sekulære ikke ville lide om de hadde hatt flertallet. På spørsmål om staten Israel burde gjøre noe for å forhindre denne demografiske utfordringen, svarte 37 prosent at de ultra-ortodokse burde bli fratatt alle sine fordeler. 10 prosent støttet å gjøre tiltak som oppmuntret sekulære jøder utenfor Israel til å bosette seg i jødestaten. Det store flertallet av de ultra-ortodokse i Israel tjenestegjør ikke i militæret. I stedet mottar mange statlig støtte for å studere ved ulike jødiske bibelskoler. 40 prosent mener de ultra-ortodokse burde tvinges til å gjennomføre militærtjenesten, for å bli integrert i samfunnet. Blant de sekulære var tallet 47 prosent. – Undersøkelsen viser at den israelske befolkningen er åpen for å akseptere de ultra-ortodokse, men at de på samme tid mener de må ta en større del av det nasjonale ansvaret, ved å gjennomføre militærtjenesten, sier leder for Gesher-instituttet som gjennomførte undersøkelsen, Ilan Gael-Dor.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart