Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Turistnæringen i Israel hardt rammet av koronaviruset

Hotellbransjen i Israel sier de står overfor sin største krise noensinne. De sier at uten en redningspakke fra staten vil det innen kort tid bli masseoppsigelser. Halvparten av bransjens ansatte risikerer å miste jobben. (Foto: Dennis Jarvis/Flickr)
Stengte grenser fører til permitteringer og masseoppsigelser.

Mandag 9. mars besluttet Israel i realiteten å stenge grensene for turister i et forsøk på å hindre spredning av koronaviruset. Kun dem som kan dokumentere at de kan være i en effektiv karantene i 14 dager etter ankomst slipper inn i landet. Som følge av dette har en rekke flyselskap kansellert alle sine reiser til Israel, skriver nettavisen Times of Israel.

– Dette er dødsstøtet. Dette er slutten på israelsk luftfart – ikke mer Arkia, ikke mer El Al og ikke mer Israir, sier Avi Nakash, eier av flyselskapet Arkia.

Da de nye karantenereglene ble iverksatt besluttet flyselskapet hans å kansellere alle flyvninger med øyeblikkelig virkning. Alle israelere som ankommer fra utlandet må inn i en obligatorisk 14 dagers karantene.

Selskapet Israir sier de vil forsøke å få hjem alle israelske passasjerer fra utlandet før de av avslutter sine operasjoner i neste uke. Israels desidert største flyselskap, El Al, sier de vil fortsette å tilby internasjonale flyreiser, men med et svært redusert tilbud.

– Dette er en vanskelig tid for landets reiselivsnæring, uttaler Israir.

Fra før har internasjonale flyselskap som Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines og andre kansellert alle flyvninger til Israel som følge av reglene.

Fortsatt befinner rundt 300.000 israelere seg utenlands. Det er ventet at mange av dem vil returnere til Israel i løpet av uken. Alle disse vil da bli beordret til hjemmekarantene i 14 dager – uavhengig av hvilket område de kommer fra eller om de føler seg syke.

Det israelske flyselskapet El Al vil fortsette å fly internasjonalt, men med et begrenset tilbud. (Foto: James/Flickr)

En bråbrems i flytrafikken har gjort at israelske flyselskap allerede har begynt å permittere ansatte og kuttet i lønninger. De varsler om store økonomiske tap som følge av koronaviruset. Statsminister Benjamin Netanyahu har lovet å hjelpe de hardt rammede flyselskapene økonomisk.

Men flyselskapene er langt fra de eneste som er hardt rammet av viruset. Tomme hotellsenger, tomme restauranter og tomme gater vil ramme en hel turistnæring. Bussjåfører, lokale guider og andre står uten kunder.

Lederen av hotellnæringen i Israel sier bransjen står overfor den største krisen noensinne. Kun en kontantinnsprøytning fra staten kan forhindre at hele næringen kollapser, ifølge bransjens interesseorganisasjon.

– Hvis ikke staten øyeblikkelig kommer med en redningspakke, vil masseoppsigelsene starte og sektoren vil miste over halvparten av sine ansatte, sier Amir Hayek, leder av hotellbransjen i Israel.

Kostnadene ved å stenge grensene er beregnet å koste Israel rundt 14 milliarder kroner i måneden. Foreløpig gjelder karantenereglene i to uker, men næringen frykter at de vil bli utvidet. Det kan i så fall ramme den svært viktige påskehøytiden, som er en av periodene med flest turister i Israel.

Målet med det omfattende tiltaket er å forhindre spredning av koronaviruset i Israel. Så langt er viruset påvist hos 50 personer i Israel, men israelske myndigheter sier de har kontroll. Nesten alle er smittet i utlandet.

– Dette var en vanskelig beslutning, men en riktig beslutning for å beskytte befolkningen – og befolkningens helse kommer foran alt, sa statsminister Benjamin Netanyahu da han kunngjorde de nye karantenereglene.

Myndighetene i Israel besluttet mandag 9. mars å innføre karantene for alle som ankommer landet. (Foto: Kobi Gideon)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart