Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Hotellbransjen i Israel sier de står overfor sin største krise noensinne. De sier at uten en redningspakke fra staten vil det innen kort tid bli masseoppsigelser. Halvparten av bransjens ansatte risikerer å miste jobben. (Foto: Dennis Jarvis/Flickr)

Turistnæringen i Israel hardt rammet av koronaviruset

Stengte grenser fører til permitteringer og masseoppsigelser.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Mandag 9. mars besluttet Israel i realiteten å stenge grensene for turister i et forsøk på å hindre spredning av koronaviruset. Kun dem som kan dokumentere at de kan være i en effektiv karantene i 14 dager etter ankomst slipper inn i landet. Som følge av dette har en rekke flyselskap kansellert alle sine reiser til Israel, skriver nettavisen Times of Israel.

– Dette er dødsstøtet. Dette er slutten på israelsk luftfart – ikke mer Arkia, ikke mer El Al og ikke mer Israir, sier Avi Nakash, eier av flyselskapet Arkia.

Da de nye karantenereglene ble iverksatt besluttet flyselskapet hans å kansellere alle flyvninger med øyeblikkelig virkning. Alle israelere som ankommer fra utlandet må inn i en obligatorisk 14 dagers karantene.

Selskapet Israir sier de vil forsøke å få hjem alle israelske passasjerer fra utlandet før de av avslutter sine operasjoner i neste uke. Israels desidert største flyselskap, El Al, sier de vil fortsette å tilby internasjonale flyreiser, men med et svært redusert tilbud.

– Dette er en vanskelig tid for landets reiselivsnæring, uttaler Israir.

Fra før har internasjonale flyselskap som Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines og andre kansellert alle flyvninger til Israel som følge av reglene.

Fortsatt befinner rundt 300.000 israelere seg utenlands. Det er ventet at mange av dem vil returnere til Israel i løpet av uken. Alle disse vil da bli beordret til hjemmekarantene i 14 dager – uavhengig av hvilket område de kommer fra eller om de føler seg syke.

Det israelske flyselskapet El Al vil fortsette å fly internasjonalt, men med et begrenset tilbud. (Foto: James/Flickr)

En bråbrems i flytrafikken har gjort at israelske flyselskap allerede har begynt å permittere ansatte og kuttet i lønninger. De varsler om store økonomiske tap som følge av koronaviruset. Statsminister Benjamin Netanyahu har lovet å hjelpe de hardt rammede flyselskapene økonomisk.

Men flyselskapene er langt fra de eneste som er hardt rammet av viruset. Tomme hotellsenger, tomme restauranter og tomme gater vil ramme en hel turistnæring. Bussjåfører, lokale guider og andre står uten kunder.

Lederen av hotellnæringen i Israel sier bransjen står overfor den største krisen noensinne. Kun en kontantinnsprøytning fra staten kan forhindre at hele næringen kollapser, ifølge bransjens interesseorganisasjon.

– Hvis ikke staten øyeblikkelig kommer med en redningspakke, vil masseoppsigelsene starte og sektoren vil miste over halvparten av sine ansatte, sier Amir Hayek, leder av hotellbransjen i Israel.

Kostnadene ved å stenge grensene er beregnet å koste Israel rundt 14 milliarder kroner i måneden. Foreløpig gjelder karantenereglene i to uker, men næringen frykter at de vil bli utvidet. Det kan i så fall ramme den svært viktige påskehøytiden, som er en av periodene med flest turister i Israel.

Målet med det omfattende tiltaket er å forhindre spredning av koronaviruset i Israel. Så langt er viruset påvist hos 50 personer i Israel, men israelske myndigheter sier de har kontroll. Nesten alle er smittet i utlandet.

– Dette var en vanskelig beslutning, men en riktig beslutning for å beskytte befolkningen – og befolkningens helse kommer foran alt, sa statsminister Benjamin Netanyahu da han kunngjorde de nye karantenereglene.

Myndighetene i Israel besluttet mandag 9. mars å innføre karantene for alle som ankommer landet. (Foto: Kobi Gideon)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart