Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Putins hjernevask av barn er et speilbilde av den palestinske hjernevasken som norsk bistand finansierer

Faksimile fra Aftenposten 20. mars 2022.
Det er lett å kjenne igjen palestinsk opplæring til hat og jihad i omtalen av den nye russiske krigspropagandaen i skolen.

«Her pågår hjernevask av millioner av barn,» meldte Aftenposten over tre sider søndag 20. mars.

Artikkelen setter fokus på krigspropagandaen i den russiske skolen. Her er det mye som er veldig lett gjenkjennelig fra hvordan palestinske selvstyremyndigheter på Vestbredden og Hamas-regimet på Gaza-stripen lærer opp sine barn.

«Her får alle russiske skolebarn lære at en ekte russisk helt sprenger seg selv med granat,» skriver Aftenposten.

I november 2019 sendte palestinsk radio et innslag hvor barn ble oppmuntret til martyrdøden. De er islams «ammunisjon og våpenet som skal frigjøre og erobre Jerusalem». Innslaget ble også delt på Facebook av Fatah-bevegelsen, som kontrollerer de palestinske selvstyremyndighetene. Palestinsk skolebok for femteklassinger fremstiller jihadister og terrorister som helter å etterfølge. Dem som ikke ønsker å drepe israelere framstilles som feiginger.

Niendeklassinger lærer at de som dør som martyrer når de dreper vantro (kristne, jøder, polyteister) vil få nåde og bli stort belønnet. Det blir ikke gitt noen historisk kontekst eller alternativ tolkning til elevene, som sitter igjen med at dette gjelder som et religiøst påbud og løfte i dag. Elevene i femte klasse blir direkte oppmuntret til voldshandlinger og instruert til å gjennomføre jihad mot israelere og dø som martyrer for å frigjøre al-Aqsa moskéen.

«Elevene får med seg bilder av helten hjem. Det kan de henge opp hjemme på soverommet,» fortsetter Aftenposten.

Den samme heltedyrkelsen ser man i det palestinske samfunnet. På Al-Istiqlal University i Jeriko på Vestbredden ble det for eksempel avholdt en leir høsten 2021. Arrangør av leiren var palestinske selvstyremyndigheters politiadministrasjon og Fatahs Shabiba-bevegelse for elever i videregående skole. Leiren var kalt «Klassen til martyren Dalal Mughrabi», meldte den offisielle PA-avisen Al-Hayat Al-Jadida 23. oktober.

Mughrabi var en kvinnelig Fatah-terrorist som ledet et terrorangrep i 1978 som kostet 37 mennesker livet. Norge støttet leiren på minst to måter. Gjennom Norges generelle budsjettstøtte til palestinske selvstyremyndigheter er vi med på å finansiere de palestinske politistyrkene og høyere utdanning som universitetet i Jeriko. Palestinske myndigheter gir også penger fra internasjonal bistand videre til PLO og Fatah, som kommer Shabiba-bevegelsen til gode.

Det palestinske samfunnet er gjennomsyret av heltedyrkelse av menn og kvinner som er stolte over å ha drept jøder. Palestinske myndigheter har også en belønningsordning for barnemordere og terrorister, som gir dem livslang økonomisk gevinst mange ganger større enn vanlige offentlige ansatte.  

Aftenposten skriver at «budskapet om ‘Vestens forræderi’, og at Russland har et hellig oppdrag fra Gud» har vært del av russisk skole i over ti år.

Nøyaktig den samme retorikken ser man i de palestinske skolebøkene. Barn blir oppmuntret til å gjøre jihad for å beskytte hjemlandet og fordrive fienden for Allahs sak. Femteklassinger blir fortalt at «å gi sitt liv, ofre, kjempe, jihad og streve er de mest viktige meningene i livet».Boken for åttendeklassinger velger ut seks Koran-vers som definerer jihad som væpnet krigføring. Ingen andre tolkninger blir presentert. Martyrdød er også en del av jihad og det venter lønn for dem som velger denne veien.

«Nå skal Russland renses, ifølge Vladimir Putin,» skriver Aftenposten.

Slik er det også PA-president Mahmoud Abbas snakker. Han sier at jødene ikke har noen rett til «å besudle» al-Aqsa moskeen med «sine skitne føtter».

– Vi velsigner dere, vi velsigner de som utfører Ribat [et islamsk uttrykk for å drive religiøs krig for å beskytte landområder man regner som islamske]. Vi velsigner hver dråpe av blod som har blitt utøst for Jerusalem, som er rent blod, blod utøst for Allah, slik Allah vil. Hver eneste martyr vil nå paradiset, og alle som er blitt skadet, vil bli belønnet av Allah, sa Abbas i 2005, under en periode med hyppige terrorangrep.

– I en permanent løsning vil vi ikke ha en eneste israeler – sivil eller soldat – i vårt land, sa Abbas i 2013.

Norge støtter skolepensum som fremmer jihad, skrev Aftenposten i 2019. Palestinske skolebøker motarbeider fred, konkluderte avisen i en lederartikkel.

Bortsett fra Aftenposten har ingen av de store norske mediene vist interesse for den palestinske hatopplæringen. Både nåværende og forrige regjering har stukket hodet i sanden. Den store forskjellen på Putins hatopplæring og palestinsk hatopplæring, er at Norge sponser den sistnevnte. Det er en stor skam!


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart