Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

To rakettangrep fra Gaza etter regjeringsskiftet

Terrorister på Gaza-stripen har avfyrt 140 raketter mot Israel til nå i år. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi / CC / Flickr.com.)
15 av de 19 drepte var aktive i militære grupper. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi / CC / Flickr.com.)
Onsdag morgen eksploderte en rakett fra Gaza i det sørlige Israel. Det var det andre rakettangrepet fra det Hamas-kontrollerte området siden den palestinske samlingsregjeringen ble innsatt for ti dager siden.

Ingen personer ble rammet, men det oppsto skader på en hovedvei i Eshkol-regionen og på en lokal forretning, da en rakett fra Gaza slo ned onsdag morgen. Alarmsirenene i områdene gikk før raketten eksploderte.

– Vi er fortsatt litt skjelvende. Den traff i utkanten av kibbutzen vår, og der har vi ikke noe forsvarsverk, så dette er skremmende, sier eieren av forretningen som ble truffet.

– Vi hørte at raketten fløy forbi, og deretter hørte vi et massivt smell omtrent 300 meter fra oss. Så var det en soppformet sky av røyk. Nå går vi videre. Jeg vender tilbake til campingvognen min, som selv en kule kan gjennomtrenge. Vi vil ikke dra, sier han til Ynetnews.com.

Rakettangrepet etterforskes nå av israelske sikkerhetsstyrker. Det er uklart om det var Hamas som sto bak angrepet, eller om det var andre terrorgrupper på Gaza-stripen.

 

140 raketter i år

Dette er andre gang Israel ble rammet av rakettangrep fra Gaza etter at den palestinske samlingsregjeringen som er støttet av både Fatah og Hamas ble innsatt for ti dager siden. Også lørdag slo en rakett ned i det sørlige Israel, da rammet den Sha’ar Hanegev-regionen, men uten å forårsake skader.

Også mandag ble en rakett avfyrt fra Gaza mot Israel. Raketten var siktet inn mot Ashkelon, men den slo ned mens den fortsatt var på palestinsk side av grensen, i nærheten av grensegjerdet. Dette forteller Times of Israel.

Til nå i 2014 har 140 raketter blitt avfyrt fra Gaza mot Israel, ifølge IDF.

Dagen før regjeringsskiftet, søndag 1. juni, slo to raketter ned i Israel, og det israelske luftvåpenet gikk til aksjon mot terrorbaser i Gaza som reaksjon på angrepene.

 

– Samlingsregjeringen er ansvarlig

Tidligere har Israel holdt Hamas ansvarlige for rakettangrepene fra Gaza-stripen, fordi de har kontrollert Gaza alene siden bruddet med Fatah i 2007. Når de to organisasjonene nå har gått sammen om å danne samlingsregjering for hele de palestinsk-kontrollerte områdene i Gaza og på Vestbredden, er det den nye regjeringen for de palestinske selvstyremyndighetene som bærer ansvaret for angrepene, slik Israels myndigheter ser det.

– Avtalen med Hamas gjør Abbas direkte ansvarlig for enhver terroristaktivitet i Gaza, sa statsminister Benjamin Netanyahu like etter at den nye regjeringen hadde tiltrådt mandag 2. juni.

– Rakettangrepene viser at palestinerne har en pseudoregjering, som ikke er reell. Dette er bevis på at Abbas ikke kontrollerer Gaza, sier en israelsk offiser i sikkerhetsstyrkene til Ynetnews.com.

– Hamas har allerede sagt – etter at samlingsregjeringen ble kunngjort – at de ikke vil legge ned sine våpen, og at de vil fortsette sin kamp mot Israel. Det er fortsatt Hamas som har styringen i Gaza. Abbas fikk en sjanse til å vise at han kontrollerer Gaza-stripen, han bør bevise det, fortsetter han.

Etter onsdagens rakettangrep kom Mahmoud Abbas med en offentlig uttalelse der han sa at han fordømte angrepet og ba de militante gruppene på Gaza om ”ikke å gi Israel unnskyldninger for å kunne fortsette angrepene på Gaza”. Det skriver Jerusalem Post.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart