Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Palestinske styrker har forhindret 200 terrorangrep mot Israel siden oktober

Palestinsk politimann på vakt i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Lex Gilll / Flickr.com / CC)
Palestinsk politimann på vakt i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Lex Gilll / Flickr.com / CC)
Palestinsk etterretningssjef sier sikkerhetssamarbeidet med Israel er avgjørende for å hindre at selvstyremyndighetene bryter sammen. Bare slik kan de hindre Den islamske staten i å slå rot på Vestbredden, mener han.

Sjefen for den palestinske etterretningstjenesten, Majid Faraj, kommer med uttalelsene i det han selv sier er hans første intervju i media noen gang. Han har latt seg intervjue av Defencenews.com, et amerikansk uavhengig nettsted for forsvarsrelatert nyhetsstoff.

I intervjuet tar han til orde for en ikkevoldslinje i motstanden mot Israel, og for å opprettholde et godt sikkerhetssamarbeid mellom den palestinske sikkerhetstjenesten og de israelske styrkene. Han understreker at han kun har palestinske interesser i tankene, og at han ikke ønsker å gjøre Israel noen tjeneste.

– Vi er sikre på at vold, radikalisering og terrorisme vil skade oss. Det vil ikke bringe oss nærmere drømmen om en palestinsk stat, sier Faraj.

 

– Nødvendig sikkerhetssamarbeid med Israel

Slik Faraj ser der er sikkerhetssamarbeidet med Israel et middel for å opprettholde akseptable forhold inntil toppolitikerne på både israelsk og palestinsk side en gang lykkes med å komme videre i fredsforhandlingene. Sikkerhetssamarbeidet er nødvendig for at de Fatah-styrte myndighetene skal klare å holde konkurrenten Hamas og andre islamistiske palestinske grupper under kontroll. Derfor har de palestinske sikkerhetsstyrkene siden oktober forhindret 200 terrorangrep mot israelere. De har konfiskert våpen og arrestert 100 palestinere, opplyser han.

Disse opplysningene er ikke bekreftet, men heller ikke benektet, av det israelske forsvaret.

Faraj har selv tidligere vært med i Tanzim, som er Fatahs væpnede styrker og som gjennom historien har stått bak mange terrorangrep. Han forteller at han har sonet flere år i israelsk fengsel i fortiden.

– Vi kjempet i mange tiår på en annen måte, og nå kjemper vi for fred… Jeg vil fortsette å kjempe for å bevare denne brodden mot radikalisering og vold. Det bør lede til uavhengighet for oss, sier han.

 

Advarer mot trusselen fra IS

Dersom sikkerhetsstyrkene ikke skulle lykkes i å opprettholde dagens maktbalanse i de palestinske selvstyreområdene, og selvstyremyndighetene skulle bryte sammen, vil det kunne bane vei for Den islamske staten på Vestbredden, advarer Faraj. Dette ville utgjøre en alvorlig fare for både PA, Israel og Jordan, påpeker han.

Faraj sier at IS til nå har fått liten grad av støtte blant palestinerne på Vestbredden. Mer enn 90 prosent avviser både IS og andre ekstreme terrorgrupper som al-Qaida-avleggeren al-Nusra fronten (en av opprørsgruppene i Syria). Faraj mener det er Mahmoud Abbas’ politikk som har æren for at ikke disse gruppene har fått større oppslutning i PA-områdene.

– Men dersom IS eller andre ekstremistgrupper bestemmer seg for å kjempe mot Israel, vil de finne støtte hos ”den arabiske mannen i gata”, advarer han.

– IS står ved grensene våre. De er her med sin ideologi. Og de ser etter en passende plattform for å etablere en base her. Derfor må vi unngå et sammenbrudd her [i de palestinske selvstyremyndighetene], fordi alternativet er anarki, vold og terrorisme, konkluderer Faraj.

– Sammen med våre kollegaer i de israelske sikkerhetsstyrkene, amerikanerne og andre, forsøker vi alle å forhindre et sammenbrudd. Alle ekspertene vet at alle parter ville lide av et slikt sammenbrudd. De [Den islamske staten] er allerede i Irak, Syria, Sinai, Libanon og Jordan, men Ramallah, Amman og Tel Aviv må forbli immune mot dem, erklærer den palestinske etterretningssjefen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart