Palestinsk politimann på vakt i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Lex Gilll / Flickr.com / CC)
Palestinsk politimann på vakt i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Lex Gilll / Flickr.com / CC)

– Palestinske styrker har forhindret 200 terrorangrep mot Israel siden oktober

Palestinsk etterretningssjef sier sikkerhetssamarbeidet med Israel er avgjørende for å hindre at selvstyremyndighetene bryter sammen. Bare slik kan de hindre Den islamske staten i å slå rot på Vestbredden, mener han.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Sjefen for den palestinske etterretningstjenesten, Majid Faraj, kommer med uttalelsene i det han selv sier er hans første intervju i media noen gang. Han har latt seg intervjue av Defencenews.com, et amerikansk uavhengig nettsted for forsvarsrelatert nyhetsstoff.

I intervjuet tar han til orde for en ikkevoldslinje i motstanden mot Israel, og for å opprettholde et godt sikkerhetssamarbeid mellom den palestinske sikkerhetstjenesten og de israelske styrkene. Han understreker at han kun har palestinske interesser i tankene, og at han ikke ønsker å gjøre Israel noen tjeneste.

– Vi er sikre på at vold, radikalisering og terrorisme vil skade oss. Det vil ikke bringe oss nærmere drømmen om en palestinsk stat, sier Faraj.

 

– Nødvendig sikkerhetssamarbeid med Israel

Slik Faraj ser der er sikkerhetssamarbeidet med Israel et middel for å opprettholde akseptable forhold inntil toppolitikerne på både israelsk og palestinsk side en gang lykkes med å komme videre i fredsforhandlingene. Sikkerhetssamarbeidet er nødvendig for at de Fatah-styrte myndighetene skal klare å holde konkurrenten Hamas og andre islamistiske palestinske grupper under kontroll. Derfor har de palestinske sikkerhetsstyrkene siden oktober forhindret 200 terrorangrep mot israelere. De har konfiskert våpen og arrestert 100 palestinere, opplyser han.

Disse opplysningene er ikke bekreftet, men heller ikke benektet, av det israelske forsvaret.

Faraj har selv tidligere vært med i Tanzim, som er Fatahs væpnede styrker og som gjennom historien har stått bak mange terrorangrep. Han forteller at han har sonet flere år i israelsk fengsel i fortiden.

– Vi kjempet i mange tiår på en annen måte, og nå kjemper vi for fred… Jeg vil fortsette å kjempe for å bevare denne brodden mot radikalisering og vold. Det bør lede til uavhengighet for oss, sier han.

 

Advarer mot trusselen fra IS

Dersom sikkerhetsstyrkene ikke skulle lykkes i å opprettholde dagens maktbalanse i de palestinske selvstyreområdene, og selvstyremyndighetene skulle bryte sammen, vil det kunne bane vei for Den islamske staten på Vestbredden, advarer Faraj. Dette ville utgjøre en alvorlig fare for både PA, Israel og Jordan, påpeker han.

Faraj sier at IS til nå har fått liten grad av støtte blant palestinerne på Vestbredden. Mer enn 90 prosent avviser både IS og andre ekstreme terrorgrupper som al-Qaida-avleggeren al-Nusra fronten (en av opprørsgruppene i Syria). Faraj mener det er Mahmoud Abbas’ politikk som har æren for at ikke disse gruppene har fått større oppslutning i PA-områdene.

– Men dersom IS eller andre ekstremistgrupper bestemmer seg for å kjempe mot Israel, vil de finne støtte hos ”den arabiske mannen i gata”, advarer han.

– IS står ved grensene våre. De er her med sin ideologi. Og de ser etter en passende plattform for å etablere en base her. Derfor må vi unngå et sammenbrudd her [i de palestinske selvstyremyndighetene], fordi alternativet er anarki, vold og terrorisme, konkluderer Faraj.

– Sammen med våre kollegaer i de israelske sikkerhetsstyrkene, amerikanerne og andre, forsøker vi alle å forhindre et sammenbrudd. Alle ekspertene vet at alle parter ville lide av et slikt sammenbrudd. De [Den islamske staten] er allerede i Irak, Syria, Sinai, Libanon og Jordan, men Ramallah, Amman og Tel Aviv må forbli immune mot dem, erklærer den palestinske etterretningssjefen.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart