Skjermdump fra palestine.no 19. august 2016.
Skjermdump fra palestine.no 19. august 2016.

Ambassaden som bare viser bilder fra et annet land

De som tror palestinerne er tilfreds med 1967-linjene, bør besøke nettsiden til "Palestinas ambassade" i Oslo.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I desember 2010 kunngjorde daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) at palestinernes representasjonskontor i Oslo skulle bli oppgradert til en ambassade.

«Palestine Embassy, Norway – Oslo» er overskriften på ambassadens nettside. Under tittelen er det en bildekarusell med fire vakre bilder. Det er den naturligste sak i verden. En ambassade vil selvsagt vise fram noe av det beste landet sitt har å by på til utenlandske besøkende. Den norske ambassaden i Washington bruker for eksempel et toppbilde av en vakker norsk fjord.

Men når man er ambassade for en fantasistat, har man større kunstnerisk frihet. Den palestinske ambassaden har valgt å bruke bilder utelukkende fra et annet land.

bilde1

Bilde nr. 1 er tatt fra Oljeberget i Jerusalem, og viser Klippedomen og store deler av Tempelplassen. Det meste på dette bildet har vært under israelsk suverenitet de siste 49 årene. I bakgrunnen på bildet ser man bygninger som stod i Vest-Jerusalem helt fra Israel ble opprettet i 1948.

bilde2

Bilde nr. 2 viser kuppelen på Al-Aqsa moskeen, og deler av muren rundt Jerusalems gamleby. Dette området har aldri vært del av noen palestinsk stat (det har heller aldri noen andre områder vært).

bilde3

Bilde nr. 3 viser kuppelen på Gravkirken, med Klippedomen i bakgrunnen. Gamlebyen i Jerusalem har tradisjonelt hatt en blandet befolkning. Helt siden midten av 1800-tallet har jødene vært den største befolkningsgruppen.

Det er ingen nyhet at palestinerne drømmer om å ha Jerusalem som sin hovedstad. Bygningene på bildet betyr tydeligvis mye for palestinernes president Mahmoud Abbas.

Al-Aqsa moskeen og Gravkirken er våre, og de [israelerne] har ingen rett til å besudle dem med sine skitne føtter. Vi vil ikke tillate dem det, sa Abbas i september 2015.

Men nå har Al-Aqsa Moskeen og Gravkirken vært en del av Jerusalem kommune og Israel siden 1967. Hvis man ikke vil forholde seg til realiteter, kan man lett fristes til å vise fram drømmer. Det gjelder tydeligvis de tre første bildene på ambassadens nettside.

Men nå mener mange i Norge at dersom Israel trakk seg ut av Vestbredden og Øst-Jerusalem (inkludert de avbildede områder) – og gjorde fantasibildene fra «Palestina» til virkelighet, så ville det bli fred og fordragelighet mellom Israel og palestinerne. Ja, det ville ta brodden av islamistisk terror fra Vest-Afrika, via Europa til Thailand, og skape grobunn for fred i hele verden, blir vi fortalt.

Men så enkelt er det ikke. Det røper bilde nr. 4. Palestinerne drømmer om noe mer enn en stat på Vestbredden og Gaza-stripen med Øst-Jerusalem som hovedstad.

bilde4

Bilde nr. 4 viser havnen i Jaffa. De som bor i disse husene er israelske statsborgere. De offentlige byggene du ser, blir vedlikeholdt over det israelske statsbudsjettet. Jaffa er en del av den israelske kommunen Tel-Aviv-Jaffa. Byen ligger langs Middelhavskysten, langt fra både Gaza og Vestbredden. Den er ikke i nærheten av 1967-linjene.

Her blir det avslørt (som det har blitt så mange ganger før, ikke minst i MIFF-boken Dobbeltspill): Palestinerne ser for seg et Palestina der Israel er borte, der kystbyen Jaffa i sentrum av den israelske kyststripen har noe med den palestinske ambassaden i Oslo å gjøre.

Ifølge arkivtjenesten Wayback Machine, har bildene fra Jerusalem og Jaffa vært i bruk på ambassadens nettside i over tre år. Kanskje det uansett er på tide med fornyelse?

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart