Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

EU-parlamentet fordømmer oppfordringer til terror i palestinske skolebøker – krever at EU fryser bistand

I palestinske skolebøker blir elever lært opp til å være martyrer. (Illustrasjonsfoto: Kristian Buus/Flickr)
I palestinske skolebøker blir elever lært opp til å være martyrer. (Illustrasjonsfoto: Kristian Buus/Flickr)
EU-parlamentet krever at EU fryser midler til de palestinske myndighetenes skolepensum, inntil de er tilpasset UNESCOs standarder.

MIFF har i flere år opplyst om at de palestinske myndighetene (PA) misbruker internasjonal bistand (inkludert norsk bistand) for å opplære barn til å ofre livet i terrorangrep mot israelere. I 2019 oversatte MIFF noen av de verste eksemplene på oppfordring til terror og vold i palestinske skolebøker til dansk og norsk.

Rapport etter rapport har dokumentert problemet – likevel har skattebetalernes milliarder fortsatt å strømme inn i PAs kasse.

10. mai vedtok et stort flertall i EU-parlamentet sin hittil sterkeste fordømmelse av PAs jihad-skolepensum: – Vi fordømmer at det problematiske og hatefulle innholdet i palestinske skolebøker og studiehefter fortsatt ikke er fjernet. Vi understreker at utdanning og studenters tilgang til fredelige og objektive lærebøker er avgjørende, spesielt med tanke på det økende antallet tenåringer som er involvert i terrorangrep, skriver EU-parlamentet i sin uttalelse.

Nå har EU-parlamentet igjen vedtatt resolusjoner som fordømmer PA for å lære barn om terror, vold, antisemittisme og hat i deres skolepensum, skriver Jewish News Syndicate (JNS).

I resolusjonene krever EU at PA: – Fjerner alle antisemittiske referanser, oppfordring til hat og vold.

I motsetning til tidligere resolusjoner, hvor EU nevnte oppfordring til vold uten å kreve at PA fjerner antisemittisme fra deres skolepensum, knytter EU i deres nye resolusjoner eksplisitt innholdet i EU-finansierte skolebøker til «økende involvering av tenåringer i terrorangrep. «

Europaparlamentet insisterer på at EU fryser PA-bistanden sin inntil skolepensum er på linje med UNESCOs standarder og oppfordret EU-myndighetene til å forhindre finansiering av «aktiviteter som oppfordrer til hat og vold», i tråd med EUs strategi for å bekjempe antisemittisme.

De siste EU-resolusjonene er vedtatt på bakgrunn av en rapport som gir anbefalinger om hvordan EU bør definere forholdet til PA.

Det er andre gang på bare to måneder at EU vedtar resolusjoner som fordømmer PAs forgiftning av barns sinn.

EUs resolusjoner mot PA fikk støtte fra EU-parlamentarikere over hele det politiske spekteret i Brussel.

Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-se), er en israelsk NGO som undersøker innholdet i skolebøker fra hele verden. Før vedtakelsen av EU-parlamentets siste resolusjon informerte IMPACT-se medlemmene av EU-parlamentet om at PA, til tross for løfter om reformer, ikke har gjort endringer i skolepensum.

– Vi berømmer EU-parlamentet for å ha inntatt et så entydig og viktig standpunkt. Nok en gang har de fremhevet det grufulle hatet og oppfordringen til terror som fortsetter å gjennomsyre palestinske skolebøker, sier administrerende direktør i IMPACT-se, Marcus Sheff.

– Engasjementet til så mange unge palestinere under den siste voldsbølgen i PA-kontrollerte Jenin viser de dødelige resultatene av indoktrineringen i PA skolebøker. Det er avgjørende at Europaparlamentets bekymringer følges opp av raske og konkrete handlinger. Unnlatelse av å gjøre det vil få tragiske konsekvenser for generasjoner av palestinske barn, la Sheff til.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart