Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vennskapsgruppe med kristne i Knesset

I Knesset (Israels "Storting") er det en tverrpolitisk gruppe på 14 medlemmer.

I Knesset (Israels «Storting») er det en tverrpolitisk gruppe på 14 medlemmer.

Den ble opprettet for to år siden av Yuri Stern, som tilhører det høyreorienterte partiet Nasjonal Union. Etter hvert har den fått medlemmer fra så ulike partier som Likud, Arbeiderpartiet, Shas, Det nasjonalreligiøse partiet og til og med Shinui og Meretz, som begge er lite religiøse partier.

Ingen av medlemmene i gruppa er kristne, alle er jøder som tar sin religion mer eller mindre alvorlig. Men de er alle opptatt av en ting: Å styrke forholdet mellom staten Israel og kristne rundt omkring i verden. De tar imot kristne som besøker Israel. Og ikke minst reiser de selv mye rundt omkring i verden.

Det er kristne menigheter og organisasjoner som inviterer dem og betaler for reise og opphold. Blant landene medlemmer av Knesset har reist til for å besøke kristne, er USA, Filippinene, Tyskland, Sør-Korea, Singapore, Ukraina og Sør-Afrika nevnt. De får flere invitasjoner enn de kan imøtekomme.

De som inviterer, leser sin Bibel slik at Gud har lovt Israels land til det jødiske folket, og tar utgangspunkt i det. Det kan kreve en viss diplomatisk evne av den israelske polikeren dersom han eller hun har helt andre oppfatninger. Men det er godtatt at alle har ulike synsmåter. Hensikten er å styrke båndene og oppmuntre bibel-lesende kristne til å bruke sin politiske innflytelse til støtte for at jødene skal ha rett til sitt land og til Jerusalem.

Det den israelske politikeren opplever, er møter, PR, foredrag og noen ganger pengeinnsamlinger. Hovedbudskapet er om fellesskap og harmoni mellom kristne og jøder. På en konferanse i Texas var temaet Hvorfor kristne og jøder må stå sammen i denne tiden. I Sør-Korea var temaet Få mediene til å stille opp for Israel ogDen jødiske og kristne religionen.

Medlemmene av vennskapsforeningen i Knesset er uenige om mange ting. Men de er enige om å være med og skape et verdensomspennende samarbeid med kristne for å støtte jødenes rett til å være i Israel.

Kilde: En artikkel av Chaim Shivi på Y-net (Yediot Aharonot) 16. oktober 2005.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart