Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Google Glass kan gi hjelp til å leve kosher

Slike briller, Google Glass, vil trolig flertallet av oss gå rundt med i framtiden. (Foto: Loic Le Meur, flickr.com)
Slike briller, Google Glass, vil trolig flertallet av oss gå rundt med i framtiden. (Foto: Loic Le Meur, flickr.com)
Amerikansk-jødiske ledere tror Googles omstridte digitale briller, kan hjelpe jøder med å leve kosher.

Som «teknologi-geek» føler jeg meg akkurat nå som et lite barn. Et lite og spent 5-årig guttebarn som klemmer på de harde pakkene på julaften. Snart får han lov til å åpne dem og se hva som er inni, men ikke riktig ennå. Først må han pine seg gjennom middagen, som de voksne selvfølgelig skal kaste bort en evighet på.

Kilden til min eufori, er det faktum at Google Glass bare er måneder unna å bli lansert! Tanken på å ha din digitale virkelighet bokstavelig talt rett foran øynene på deg, fullstendig integrert med din «normale» virkelighet, er mektig tiltrekkende.

Det er et verktøy som utvilsomt vil forenkle livene til oss alle. Mobilen, kalenderen, navigasjonsprogrammet og e-posten kommer direkte på nesetippen. Er du like distré som meg? Vel, Google forteller når og hvor du må ta bussen, når du må stå opp og hvor nærmeste restaurant ligger. Det virtuelle univers vil om kort tid være et tynt glasslag mellom deg og den verden vi puster i.

Selvfølgelig er det mange problemstillinger som har blitt reist, for eksempel at det blir mulig å ta videoopptak av alt som skjer foran deg uten at noen merker det. Men journalist Yaffa Klugerman i Times of Israel har skrevet en svært interessant sak om hvordan amerikansk-jødiske ledere ser for seg at Google Glass for å forbedre og bistå deres liv. Om hvordan religiøse jøder kan få hjelp til å leve i tråd med halacha, religiøs jødisk lov. Vi skal derfor se på hvilken positiv innflytelse Klugermans kilder mener innovasjonen kan få på jødisk liv.

– Vi kommer til å programmere jødisk-relaterte applikasjoner for å hjelpe det jødiske folk med å bruke teknologi i deres jødiske dagligliv, forklarer Barry Schwartz, lederen for teknologiselskapet RustyBrick.

Han ser for seg et liv der påminnelser om bønnetider kommer opp på øyet, der du kan få veien til nærmeste synagoge eller kosher-restaurant. Viktige jødiske merkedager, storhandelen før sabbaten og alle helligdagene vil i den verden han ser for seg, aldri bli glemt igjen.

En annen som er fascinert er Mike Vidikan, som arbeider for et rådgivningsbyrå rundt teknologi for bedrifter, kalt Innovaro. Bare det å gå på handletur kan bli en helt ny opplevelse, tror han.

– Når brukeren begynner å inspisere en spesiell gruppe mat, kan notifikasjoner vise seg med informasjon om kosher-sertifikatet, med anmeldelser og tips om hvem i det sosiale nettverket som anbefaler det.

Hebraiskelever, som ofte er spredt verden over, kan ifølge Vidikan vente seg å få virtuell omvisning i Israel av en guide som bruker Google-brillene. De kan få opp tekst på skjermen under forelesningene, som erstatning for bøker eller tavlene i de fysiske klasserommene.

Barneskolelærer Chaim Cohen sier til den israelske avisen at han ser fram til å aldri glemme barnas navn mer.

– Jeg husker aldri alle navnene på elevene i løpet av den første uken på skolen. Jeg ønsker å kunne se på dem og få opp navnene deres på skjermen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart