Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelske utviklere bak avansert teknologi i Apples nyeste smarttelefon iPhone X

Slik ser en iPhone X ut. (Skjermdump fra Apple.no)
Slik ser en iPhone X ut. (Skjermdump fra Apple.no)
Apples ansatte i Israel har mye av æren for iPhone X.

Ved siden av pris og design er det den nye teknologien for å låse opp en iPhone X, kalt Face ID, som har fått mest oppmerksomhet.

Face ID er en avansert teknologi for å gjenkjenne ansikt. Den erstatter Touch ID, som er basert på gjenkjenning av fingeravtrykk.

Øverst på en iPhone X har Apple plassert flere kameraer og sensorer. Samlet kalles de «TrueDepth». Sensorene er i stand til å måle dybden i et ansikt og å skape en 3D-modell. Dermed blir det mulig med en presis ansiktsgjenkjenning.

Med Face ID-teknologien blir 30 000 infrarøde og usynlige stråler sendt ut fra Face ID-sensoren. Programvaren analyserer resultatet, og hvis ansiktet blir gjenkjent låses mobilen opp.

Ifølge Apple skal det være én til én milliondels sjanse for at noen andre skal klare å låse opp en iPhone X med Face ID.

Systemet kan også brukes til for eksempel å autentisere kjøperen ved betaling og for å logge på apper.

En stor del av teknologien i en iPhone X har blitt utviklet av israelske ingeniører ved Apples forsknings- og utviklingsavdeling i Herzliya, Israel, skrev Yedioth Aharonot i en artikkel i september.

Apples avdeling i Herzliya, Israel. (Foto: Wikipedia Commons)
Apples avdeling i Herzliya, Israel. (Foto: Wikipedia Commons)

Mange av de ansatte der har bakgrunn fra det israelske selskapet PrimeSense, som i 2013 ble kjøpt opp av Apple for rundt 2,1 milliarder kroner (350 millioner US dollar).

Det var PrimeSense som utviklet 3D-teknologien i Microsofts Kinect-enheter og gjorde det mulig å bruke hånd- og kroppsbevegelser i spill for Xbox 360, Xbox One og i PC-er med Windows.

Apple har brukt over 18 måneder på å utvikle Face ID. Gjennom hele utviklingsfasen har israelske arbeidsgrupper deltatt i prosessen med å utvikle viktige komponenter for sensorer, kamera og ansiktsgjenkjenningen. De har også hatt en viktig rolle i å utforme og lage den nye funksjonen kalt «Animijo». Det er emojier som beveger seg etter brukerens ansiktsbevegelser.

Apples avdeling i Israel fungerer som en testarena der lokale ingeniører kan leke seg med nye ideer og har ført til mange nye teknologiske løsninger.

Ansiktsgjenkjenning og kameraer er ikke de eneste israelske bidragene i iPhone og andre Apple-produkter. Apples forsknings- og utviklingssenter i Herzliya og Haifa har rundt 1000 ansatte.

Senteret arbeider også med maskinvare for datalagring, elektroniske brikker, kameraer og trådløs kommunikasjon for alle Apples produkter, inkludert iPhone, iPad, iMac og armbåndsur.

Tidligere i år kjøpte Apple det nystartede israelske teknologiselskapet RealFace. Programvaren for ansiktsgjenkjenning som dette selskapet har utviklet, er ennå ikke tatt i bruk i iPhone.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart