Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hvordan israelere har gitt liv, og bedre liv, til flere hundre millioner mennesker

Boken Israelske oppfinnelser kom på norsk våren 2019.
Boken «Israelske oppfinnelser» bør inn i bokhyllen til alle Israel-venner og den bør leses av alle som ikke forstår israelernes positive bidrag til verden.
BOKOMTALE
Tittel: Israelske oppfinnelser – innovasjoner som reparerer verden
Forfatter: Avi Jorisch
Forlag: Ventura
Utgivelse: 2019 (kom på engelsk i 2018)

Det tre år gamle forlaget Ventura har gitt Israel-litteraturen på norsk et viktig løft med boken «Israelske oppfinnelser». I en lettlest bok med korte kapitler forteller forfatter Avi Jorisch de personlige historiene til israelske oppfinnere som til sammen har gitt liv, og bedre liv, til flere hundre millioner mennesker.

Hvis du tror jeg overdriver, så tenk på hva dryppvanning og kornposen har betydd for matsikkerhet. Dryppvanning var prøvd i andre land tidligere, men israelerne var de første som brukte plastikkrør og eksporterte det til hele verden. Israeleren Shlomo Navarro utviklet en hermetisk lukket kornpose som har redusert svinnet i lagring av avlinger betydelig. Kornposen har løftet millioner av mennesker ut av fattigdom.

Hvis du tror jeg overdriver, tenk på hva israelsk medisin og medisinteknologi gir til verden (stikkord du kan lese mer om i boken er blant annet medisinsk cannabis, MS-medisin og førstehjelpsbandasje). Hvis du tror jeg overdriver, tenk på hva israelsk internett-teknologi (brannmurer etc.) betyr for deg akkurat nå. Boken inneholder også presentasjoner av en rekke israelske oppfinnelser og prosjekter som MIFF har omtalt de siste årene. Blant dem er verdens raskeste ambulansetjeneste, ReWalk og PillCam.

Et av de mest oppmuntrende kapitlene handler om Iron Dome, det israelske rakettforsvarssystemet. Etter at Israel ble angrepet med tusenvis av raketter under Den andre Libanon-krigen i 2006 satte selskapet Rafael Advanced Defense Systems i gang arbeid for å utvikle et forsvarssystem. Det var få som trodde det var mulig, og enda færre som trodde det var mulig på tre år. Men med en enorm innsats fra teamet ble de første vellykkede forsøkene utført i 2009.

«I utviklingsperioden, som tok flere år, jobbet vi på spreng hele uka og i helgene. Jeg kom ikke hjem før klokken elleve om kvelden en eneste dag. Jeg glemte hvordan familien min så ut i våken tilstand. Jeg tok ikke én fridag i løpet av de tre lange årene. Men jeg angrer ikke et sekund,» sier Chanoch Levine til forfatteren. En slik overgivelse til å redde liv er dypt beundringsverdig.

Jorisch skriver på slutten av boken: «Israel har ikke monopol på gode ideer eller hvordan de skal gjennomføres i praksis. Alle land vil ha nytte av å dykke ned i sine egne kulturer og anvende visdommen de finner der på industriene og yrkene de har utmerket seg i gjennom århundrenes løp. Når det er sagt, bør det den jødiske staten har oppnådd til menneskehetens beste, feires og brukes som et eksempel til etterfølgelse av det globale samfunnet.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart