UN Watch trekker frem et brev hvor nesten et dusin arabiske stater anklager Iran for støtte til terror og jihad-grupper etter at atomavtalen ble inngått i fjor.
Brevet som ble sendt 27. oktober til FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, understreker at Iran «fortsetter å spille en negativ rolle ved å skape spenning og ustabilitet i regionen vår». I tillegg kom det fram at Iran «bryter prinsippet om suverenitet og konstant blander seg inn i innenrikspolitikken til arabiske land,» gjengir Times of Israel tirsdag 15. november.
Brevet ble undertegnet av Bahrain, Egypt, Jordan, Kuwait, Marokko, Oman, Qatar, Saudi Arabia, Sudan, De arabiske emiratene, og Jemen.
– Vi understreker at den islamske republikken Iran er en stat som støtter og sponser terrorisme i regionen, fra Hizbollah i Libanon og Syria, til Houthiene i Jemen, og terrorgrupper i Bahrain, Irak, Saudi Arabia, Kuwait og andre steder, skrev landene.
De arabiske landene anklaget Iran for «å oppfordre til eksport av revolusjonen til andre land» gjennom landets religiøse og politiske ledere.
– Dessverre har vi siden undertegningen av atomavtalen kun sett økt iransk aggressivitet i regionen, i tillegg til støtte for terrorgrupper, sto det i brevet.
UN Watch, en FN-kritisk gruppe i Geneve, ønsker brevet velkommen og mener at det er viktig at muslimske arabiske land står opp mot iransk politikk.
– Iran liker å påstå at kritikk av landets brudd på menneskerettigheter og brutalitet på hjemmebane og utenfor landet er et vestlig påfunn, men det er vanskelig å opprettholde når anklagen kommer fra muslimske regjeringer, sier Hillel Neuer, leder av UN Watch.
Iran is «state sponsor of terrorism», 11 Arab countries tell UN https://t.co/LuLPdUepEZ via @unwatch
— Hillel Neuer (@HillelNeuer) 14 November 2016
Forholdet mellom Iran og flere sunniarabiske land har forverret seg i løpet av de siste årene på grunn av Tehrans innblanding i regionale konflikter.
Saudi Arabia og landets allierte har fordømt Irans militære støtte til Hizbollah, en terrororganisasjon i Libanon.
Saudi Arabia støtter opprørere som kjemper mot Syrias regjering.
I 2015 lanserte Saudi Arabia en koalisjon bestående av arabiske land som støtter Jemens regjering i å kjempe mot iransk-støttede Houthi-opprørere, som tok kontrol over landets hovedstad.
Riyadh kuttet diplomatiske bånd med Tehran tidligere i år etter at demonstranter brant ned ambassaden og et konsulat i etterkant av Saudi Arabias henrettelse av en shiamuslimsk prest.