Familie og venner i begravelsen til Ronen Hanania, som ble drept av en palestinsk terrorist 29. oktober. (Foto: Flash90)

Høyeste antall israelske terrorofre siden 2008 – alt tyder på at terrorbølgen vil fortsette

Mens norske medier er opptatt av å gjøre palestinske terrorister til ofre, blir flere og flere israelske barn foreldreløse i den dødeligste terrorbølgen mot Israel siden 2008.

Mens norske medier er opptatt av å gjøre palestinske terrorister til ofre, blir flere og flere israelske barn foreldreløse i den dødeligste terrorbølgen mot Israel siden 2008.

Denne uken har Israel nådd en dyster milepæl etter at 29 israelske sivile og sikkerhetsstyrker ble drept av palestinske terrorister i 2022 – som nevnt det høyeste antallet terrorofre siden 2008, skriver i24NEWS.

Det siste terrorangrepet skjedde for noen dager siden da en 18 år gammel palestiner med arbeidstillatelse i Israel, som bodde i en palestinsk landsby like ved Ariel i Judea og Samaria, angrep tilfeldige israelere med kniv og deretter stjal flere biler som han brukte til å drepe flere israelere. I likhet med flere andre terrorister er faren hans medlem av Fatah (Fatah kontrollerer PA som Norge og andre giverland støtter med milliarder av skattekroner). Faren hadde tidligere vært fengslet i Israel. Terroristen drepte 3 israelere, skadet flere alvorlig og gjorde 11 israelske barn foreldreløse.

Terrorbølgen startet allerede i mars med flere dødelige våpen-terrorangrep, knivterror og bilterror dypt inne i Israel – i byer som Be’er Sheva, Jerusalem, Hadera og Bnei Brak.

Fra midten av mars til begynnelsen av mai ble 19 mennesker drept i terrorangrep i Israel, inkl. Judea og Samaria (Vestbredden). Terrorbølgen gjorde at det israelske forsvaret (IDF) måtte sette i gang Operation Break the Wave i kampen mot palestinsk terror, med nattlige arrestasjoner og raid mot mistenkte terrorister.

Til tross for IDFs intense kamp for å slå ned på den økende terrortrusselen, har antiterroroperasjonene bare hatt en begrenset effekt, og terrorbølgen mot israelere fortsetter uten tegn til å stoppe.

Tilbake i april 2022 begikk en terrorist et terrorangrep mot festende israelere på en bar i hjertet av Tel Aviv. I mai hakket palestinske terrorister 3 israelske fedre i hjel med en øks på åpen gate foran ofrenes små barn, under feiringen av Israels bursdag. Terroristene kan se frem til å få flere millioner kroner i terrorlønn – betalt av dine og våre skattepenger via norsk bistand til palestinske myndigheter, som hyller og oppfordrer til terror mot israelske barn, kvinner og menn.

I skrivende stund har det vært mer enn 2200 terrorangrep i Israel inkl. Judea og Samaria i 2022 – 29 mennesker har betalt med livet og enda flere har blitt såret på kropp og sjel for livet.

Terrorbølgen i 2022 kom midt i en tid hvor sikkerhetskoordineringen mellom Israel og palestinske myndigheter har blitt svekket, samtidig som flere terrorgrupper i Judea og Samaria har blitt styrket.

Benjamin Netanyahus nye regjering, som forventes å bli tatt i ed når koalisjonsforhandlingene er avsluttet, står overfor en svært vanskelig oppgave. Som leder av en høyreorientert regjering vil Netanyahu og hans allierte være lydhøre overfor sine velgere, som var dypt misfornøyde med den forrige regjeringens mangel på handling når det gjelder israelere personlig – spesielt i Judea og Samaria. Det kan tenkes at Israels fremtidige sikkerhetskabinett vil innføre en tøffere politikk overfor terrorgrupper og innføre restriksjoner på palestinernes frie bevegelighet i Israel og gi dem færre arbeidstillatelser.

Itamar Ben-Gvir, som er høyreorientert, forventes å bli Israels nye innenrikssikkerhetsminister. Ben-Gvir har lovet å innføre en hard linje mot terrorisme og kriminalitet som er farlig for personer. Han har bedt om ytterligere 1,7 milliarder dollar (tilsvarer ca. 17 milliarder kroner) for å styrke Israels politistyrke med lønnsøkninger, flere politistasjoner og nye teknologiske muligheter.

Ben-Gvir har også bedt om endringer i Israels regler for ildåpning i kampen mot terror og innføre dødsstraff for dømte terrorister.

Men de harde tiltakene er ikke risikofrie og kan føre til et bredere folkeopprør blant palestinerne. Dersom Ben-Gvir blir Israels neste minister for sikkerhet innenriks, kan det i seg selv oppildne til mer palestinsk terror – for eksempel ved å spre falske nyheter om at Israel vil endre status quo på Tempelhøyden i Jerusalem der Al Aqsa-moskeen ligger.

Netanyahu er godt klar over farene som lurer, skriver i24NEWS. Netanyahu vil prøve å fokusere på å utvide Abraham-avtalene, gjenreise Israels økonomi og forbedre Israels sikkerhet. En storstilt operasjon i Judea og Samaria for å eliminere terrorinfrastrukturen kan vise seg å være det riktige grepet på sikt, men kan ende opp med å koste flere israelske og palestinske liv og skade Israels utenriksrelasjoner.

Bare i oktober var det 916 voldelige hendelser over hele Israel, inkl. Judea og Samaria. Den frivillige israelske organisasjonen Rescuers without Borders har nettopp publisert en rapport som viste at det var 916 voldelige hendelser i Israel i oktober, inkl. Judea og Samaria. Ifølge organisasjonens statistikk var det 614 tilfeller av steinkasting, 23 skyteangrep, 43 angrep med steiner, kjepper og skytevåpen, 195 molotovcocktailangrep, 194 angrep med brennende dekk, 66 forsøk på å blende israelske sjåfører med laserlys, 9 angrep mot biler med flasker og ballonger fylt med maling og 9 angrep med eksplosive innretninger.

I oktober ble 4 israelere drept i terrorangrep og 88 personer ble ofre for «ulovlige handlinger og vold», begått av palestinere.

I tillegg ble 2 israelske politifolk og 15 israelske sivile skadet i steinkasting og 14 brannstiftelser ble forhindret.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart