Familie og venner i begravelsen til Ronen Hanania, som ble drept av en palestinsk terrorist 29. oktober. (Foto: Flash90)

Høyeste antall israelske terrorofre siden 2008 – alt tyder på at terrorbølgen vil fortsette

Mens norske medier er opptatt av å gjøre palestinske terrorister til ofre, blir flere og flere israelske barn foreldreløse i den dødeligste terrorbølgen mot Israel siden 2008.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Mens norske medier er opptatt av å gjøre palestinske terrorister til ofre, blir flere og flere israelske barn foreldreløse i den dødeligste terrorbølgen mot Israel siden 2008.

Denne uken har Israel nådd en dyster milepæl etter at 29 israelske sivile og sikkerhetsstyrker ble drept av palestinske terrorister i 2022 – som nevnt det høyeste antallet terrorofre siden 2008, skriver i24NEWS.

Det siste terrorangrepet skjedde for noen dager siden da en 18 år gammel palestiner med arbeidstillatelse i Israel, som bodde i en palestinsk landsby like ved Ariel i Judea og Samaria, angrep tilfeldige israelere med kniv og deretter stjal flere biler som han brukte til å drepe flere israelere. I likhet med flere andre terrorister er faren hans medlem av Fatah (Fatah kontrollerer PA som Norge og andre giverland støtter med milliarder av skattekroner). Faren hadde tidligere vært fengslet i Israel. Terroristen drepte 3 israelere, skadet flere alvorlig og gjorde 11 israelske barn foreldreløse.

Terrorbølgen startet allerede i mars med flere dødelige våpen-terrorangrep, knivterror og bilterror dypt inne i Israel – i byer som Be’er Sheva, Jerusalem, Hadera og Bnei Brak.

Fra midten av mars til begynnelsen av mai ble 19 mennesker drept i terrorangrep i Israel, inkl. Judea og Samaria (Vestbredden). Terrorbølgen gjorde at det israelske forsvaret (IDF) måtte sette i gang Operation Break the Wave i kampen mot palestinsk terror, med nattlige arrestasjoner og raid mot mistenkte terrorister.

Til tross for IDFs intense kamp for å slå ned på den økende terrortrusselen, har antiterroroperasjonene bare hatt en begrenset effekt, og terrorbølgen mot israelere fortsetter uten tegn til å stoppe.

Tilbake i april 2022 begikk en terrorist et terrorangrep mot festende israelere på en bar i hjertet av Tel Aviv. I mai hakket palestinske terrorister 3 israelske fedre i hjel med en øks på åpen gate foran ofrenes små barn, under feiringen av Israels bursdag. Terroristene kan se frem til å få flere millioner kroner i terrorlønn – betalt av dine og våre skattepenger via norsk bistand til palestinske myndigheter, som hyller og oppfordrer til terror mot israelske barn, kvinner og menn.

I skrivende stund har det vært mer enn 2200 terrorangrep i Israel inkl. Judea og Samaria i 2022 – 29 mennesker har betalt med livet og enda flere har blitt såret på kropp og sjel for livet.

Terrorbølgen i 2022 kom midt i en tid hvor sikkerhetskoordineringen mellom Israel og palestinske myndigheter har blitt svekket, samtidig som flere terrorgrupper i Judea og Samaria har blitt styrket.

Benjamin Netanyahus nye regjering, som forventes å bli tatt i ed når koalisjonsforhandlingene er avsluttet, står overfor en svært vanskelig oppgave. Som leder av en høyreorientert regjering vil Netanyahu og hans allierte være lydhøre overfor sine velgere, som var dypt misfornøyde med den forrige regjeringens mangel på handling når det gjelder israelere personlig – spesielt i Judea og Samaria. Det kan tenkes at Israels fremtidige sikkerhetskabinett vil innføre en tøffere politikk overfor terrorgrupper og innføre restriksjoner på palestinernes frie bevegelighet i Israel og gi dem færre arbeidstillatelser.

Itamar Ben-Gvir, som er høyreorientert, forventes å bli Israels nye innenrikssikkerhetsminister. Ben-Gvir har lovet å innføre en hard linje mot terrorisme og kriminalitet som er farlig for personer. Han har bedt om ytterligere 1,7 milliarder dollar (tilsvarer ca. 17 milliarder kroner) for å styrke Israels politistyrke med lønnsøkninger, flere politistasjoner og nye teknologiske muligheter.

Ben-Gvir har også bedt om endringer i Israels regler for ildåpning i kampen mot terror og innføre dødsstraff for dømte terrorister.

Men de harde tiltakene er ikke risikofrie og kan føre til et bredere folkeopprør blant palestinerne. Dersom Ben-Gvir blir Israels neste minister for sikkerhet innenriks, kan det i seg selv oppildne til mer palestinsk terror – for eksempel ved å spre falske nyheter om at Israel vil endre status quo på Tempelhøyden i Jerusalem der Al Aqsa-moskeen ligger.

Netanyahu er godt klar over farene som lurer, skriver i24NEWS. Netanyahu vil prøve å fokusere på å utvide Abraham-avtalene, gjenreise Israels økonomi og forbedre Israels sikkerhet. En storstilt operasjon i Judea og Samaria for å eliminere terrorinfrastrukturen kan vise seg å være det riktige grepet på sikt, men kan ende opp med å koste flere israelske og palestinske liv og skade Israels utenriksrelasjoner.

Bare i oktober var det 916 voldelige hendelser over hele Israel, inkl. Judea og Samaria. Den frivillige israelske organisasjonen Rescuers without Borders har nettopp publisert en rapport som viste at det var 916 voldelige hendelser i Israel i oktober, inkl. Judea og Samaria. Ifølge organisasjonens statistikk var det 614 tilfeller av steinkasting, 23 skyteangrep, 43 angrep med steiner, kjepper og skytevåpen, 195 molotovcocktailangrep, 194 angrep med brennende dekk, 66 forsøk på å blende israelske sjåfører med laserlys, 9 angrep mot biler med flasker og ballonger fylt med maling og 9 angrep med eksplosive innretninger.

I oktober ble 4 israelere drept i terrorangrep og 88 personer ble ofre for «ulovlige handlinger og vold», begått av palestinere.

I tillegg ble 2 israelske politifolk og 15 israelske sivile skadet i steinkasting og 14 brannstiftelser ble forhindret.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart