Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Norsk-israeler: – Glad for å være i Israel

Norsk-israelske Talia Levi sier livet har begynt å returnere til normalen i Tel Aviv. (Foto: Bjarte Bjellås)
Mens det pågår krigshandlinger både sør og nord i landet, så er livet i ferd med å returnere til normalen i Tel Aviv, sier norsk-israeler.

Det sjokkerte en hel verden da flere tusen Hamas-terrorister stormet inn i Israel tidlig på morgenen 7. oktober og massakrerte, voldtok og kidnappet. For dem som befant seg i landet da angrepet skjedde kom terroren ekstra tett på.

– Vi følte oss ikke trygge i starten av krigen. Vi visste ikke hvor langt inn i landet terroristene ville komme, om de også ville komme hit til Tel Aviv. De første ukene etter angrepet var vi helt satt ut og det var vanskelig å fokusere på dagliglivet, forteller norsk-israelske Talia Levi til Med Israel for fred.

Vi møter henne i sentrum av Tel Aviv hvor hun bor sammen med kjæresten sin. Det har gått over 100 dager siden 7. oktober, det dødeligste angrepet i Israels historie. Nå har livet i storbyen begynt å returnere mer og mer til hverdagen.

– Her i Tel Aviv prøver vi å leve livet så godt vi kan. Vi har gått tilbake til arbeidet og prøver å ikke la oss påvirke for mye og ikke frykte for mye. Den siste tiden har det heldigvis ikke vært så mange rakettangrep som før, sier hun.

Selv om krigen fortsatt herjer med Hamas i sør og med Hizbollah i nord, med over 300.000 israelere internt fordrevet, fortsetter livet sin gang i Tel Aviv.

– Det er en del av den israelske kampånden å fortsette livene våre. Vi er vant til at det ikke er lett å være jødisk, ikke lett å være israelsk. Vi må likevel fortsette å leve livene våre, sier Levi, som tross omstendighetene er glad hun er i Israel.

– Jeg føler meg trygg her i Tel Aviv nå, sier norsk-israeleren.

Hun har prøvd å følge litt med på mediedekningen hjemme i Norge. Selv om det tidvis har vært sympati med Israel å spore i den norske dekningen, så opplever hun at mediene blir stadig mer ensidig og at de helt glemmer Hamas sin rolle.

Hun viser til et eksempel fra en artikkel hun leste på nettsidene til NRK. Da ble det blåst opp med store bokstaver at Israel hadde angrepet en moske på Gaza.

– Men i den moskeen var det en underjordisk tunell og et våpenlager. Mange leser bare overskriften og sitter igjen med et inntrykk av at Israel bomber alt som er. Det er en del av propagandaen, mener Levi.

Lignende eksempler har også MIFF påpekt, som da en VG-journalist med bakgrunn fra Palestinakomiteen skrev at Israel «angrep en flyktningleir».

Norsk-israelske Levi kjenner godt til MIFF og er glad for at det finnes en organisasjon i Norge som samler et bredt lag av nordmenn som støtter Israel.

– Vi er glad for at det er nordmenn som støtter oss og som forstår saken uten at vi trenger å forklare oss, som faktisk bryr seg om jøder og Israel og som ønsker at Israel skal kunne fortsette å eksistere, forteller hun til MIFF.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart