Søk

Israelerne «mener» araberne skyter…

I to innslag har Dagsrevyen dekket den spesielle skytingen mellom Gilo og Beit Jalla. Dekningen er preget av at NRK tislører arabernes skyting og polemiserer mot israelernes selvforsvar.

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1200 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Gilo er en ny bydel i Jerusalem. Fra Gilo er det bare 4 km til Israels nasjonalforsamling Knesset i Jerusalem sentrum. I Gilo bor det israelere.

Beit Jalla er en landsby i utkanten av Betlehem. I Beit Jalla bor det kristne arabere. Mellom Gilo og Beit Jalla går det en liten dal som bare er et par hundre meter bred.

Relativt tidlig under intifadaen begynte araberne å skyte fra Beit Jalla mot Gilo. Det var en hard kjerne på syv tanzimaktivister som nesten hver kveld tok seg inn i de kristne arabernes hus med maskingevær for å skyte mot Gilo. Formålet var å få israelerne til å skyte så kraftig tilbake at den kristne landsbyen ble jevnet med jorden. På den måten ville Arafat mobilisere hele verdenskristenheten mot Israel.

NRKs første innslag
Det første innslaget om Gilo/Beit Jalla-skytingen kom i Dagsrevyen den 23.10. Studioinnledningen fortalte om «samanstøytar mellom israelske soldatar og palestinske demonstrantar». I innslaget om Gilo og Beit Jalla sa man blant annet at «israelerne satte i gang et angrep mot landsbyen Beit Jalla fordi de mente at palestinerne hadde skutt mot en jødisk bosetting» (= mot Gilo).

Legg merke til språket. Den voldsomme og nesten daglige maskingeværskytingen mot Gilo fra Beit Jalla er bare noe israelerne «mener». Men når Israel forsvarer seg, da er det Israel som «setter i gang et angrep». Dessuten sier NRK ingen ting om Arafats åpenbare hensikt med å skyte mot Israels hovedstad fra akkurat denne kristne arabiske landsbyen.

NRKs neste innslag
Dagsrevyens neste innslag om Gilo og Beit Jalla kom den 29.10. Denne dagen får seerne en ganske lang temareportasje. En 77 år gammel araber i Beit Jalla og en 77 år gammel israeler i Gilo intervjues. Begge snakker med gammel og ulykkelig stemme og trist ansiktsuttrykk. «Gilo ble anektert av Israel etter seksdagerskrigen og ble en av Jerusalems drabantbyer», forklarer Sunnanå. Gilo er «erobret og anektert jord». Om det arabiske intervjuobjektet sier han: «Den jødiske staten har ødelagt hans liv». Innslaget med det israelske intervjuobjektet er forståelsesfullt når mannen forteller om erfaringene sine fra sovjettidens jødehat. Men Dagsrevyen levner ikke mannen noen rett til å bo i fred i Gilo.

I utgangspunktet presenterer denne reportasjen seg som «balansert». En part fra hver side får ordet. Men balansen tipper fort over. Sunnanå «avgjør» summarisk borett-spørsmålet i arabisk favør og i lys av arabisk historieskriving. Dessuten fortier han fremdeles formålet med den arabiske skytingen fra den kristne landsbyen.
Nå har svært mange kristne arabere fra Beit Jalla protestert kraftig mot at tanzimfolkene daglig skyter fra husene deres. BBC har sluppet slike intervjuobjekter til på luften. Men det gjør man altså aldri i NRK.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart