
Han skrev bl. a. en kommentar som gikk i tre av de fire største avisene i Israel. Overskriften var Vi kan stoppe terroren. Sharon følte ikke at kommentaren var noen hjelp i dagens situasjon. Han sa til «dem som ønsker å dele makten» at han har ansvaret og ikke har noen planer om å oppgi det.
Mange politikere, særlig i Arbeiderpartiet, mener at Netanyahu burde tie stille. Å komme med den slags kommentarer i den vanskelige situasjonen nå, kan bare gjøre forholdet til palestinerne enda vanskeligere.
Også Ehud Barak har gitt intervjuer i det siste. Men hans venner sier at han ikke forsøker å blande seg inn i dagens situasjon, han vil bare forsvare det han selv gjorde.
Ingen vil naturligvis nekte de tidligere statsministrene (eller noen andre) å komme med sine synspunkter. Men det må også være tillatt for dem som mener at deres kommentarer er skadelige å fortelle det.
Binyamin Netanyahu ønsket egentlig å bli statsminister ved det siste valget. Men han trakk seg frivillig da det ikke ble nyvalg på Knesset samtidig. Den gangen stod han sterkere i det israelske folket enn noen annen politiker, ifølge meningsmålingene. Men situasjonen i dag er en helt annen. Ifølge ferske meningsmålinger har Sharon langt større oppslutning enn Netanyahu. Men Sharon er gammel (73 år), og Netanyahu posisjonerer seg for å overta etter ham.