Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Netanyahu og Barak

Statsminister Sharon har valgt å holde en forholdsvis lav profil i mediene. Tidligere statsminister Binyamin Netanyahu derimot har i stadig større grad inntatt rollen som kommentator.
Ehud Barak blander seg i liten grad inn i dagens politiske situasjon, men bruker sin taletid til å forsvare sine egne handlinger som statsminister.

Han skrev bl. a. en kommentar som gikk i tre av de fire største avisene i Israel. Overskriften var Vi kan stoppe terroren. Sharon følte ikke at kommentaren var noen hjelp i dagens situasjon. Han sa til «dem som ønsker å dele makten» at han har ansvaret og ikke har noen planer om å oppgi det.

Mange politikere, særlig i Arbeiderpartiet, mener at Netanyahu burde tie stille. Å komme med den slags kommentarer i den vanskelige situasjonen nå, kan bare gjøre forholdet til palestinerne enda vanskeligere.

Også Ehud Barak har gitt intervjuer i det siste. Men hans venner sier at han ikke forsøker å blande seg inn i dagens situasjon, han vil bare forsvare det han selv gjorde.

Ingen vil naturligvis nekte de tidligere statsministrene (eller noen andre) å komme med sine synspunkter. Men det må også være tillatt for dem som mener at deres kommentarer er skadelige å fortelle det.
Binyamin Netanyahu ønsket egentlig å bli statsminister ved det siste valget. Men han trakk seg frivillig da det ikke ble nyvalg på Knesset samtidig. Den gangen stod han sterkere i det israelske folket enn noen annen politiker, ifølge meningsmålingene. Men situasjonen i dag er en helt annen. Ifølge ferske meningsmålinger har Sharon langt større oppslutning enn Netanyahu. Men Sharon er gammel (73 år), og Netanyahu posisjonerer seg for å overta etter ham.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart