Willoch og etnisk rensing

I en rekke aviser har tidligere statsminister Kåre Willoch hatt en stor artikkel om etnisk rensning. Foranledningen, og kanskje også hovedbudskapet, er situasjonen i det tidligere Jugoslavia. Men han nytter også anledningen til å komme med en rekke spark til Bibelen, oss som tror på den og til Israel. - I Stavanger Aftenblad stod Willochs artikkel 22.4.99. 29.4 stod nedenstående svar fra Odd Myrland.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

«22.4 hadde Kåre Willoch en stor artikkel om etnisk rensing. Han nevner noen eksempler på store flyktningetragedier fra vårt århundre (grekere fra Tyrkia og tyrkere fra Hellas, 8-10 millioner tyskere fra Øst-Europa). Andre eksempler: Hinduer fra Pakistan og muslimer fra India, finner fra Karelen, flytting av kurdere i Tyrkia og arabiske land, flere flyktningestrømmer på Balkan. De aller fleste jødiske familiene i verden har måttet flykte en eller flere ganger. Og det er mange store tragedier i Afrika og andre verdensdeler.

Willochs anliggende (utenom Kosovo) er en av disse mange tragediene, nemlig de araberne som flyktet da Israel ble opprettet i 1948. Ifølge Willoch var det ca. 100.000 arabere igjen i Israel av 800.000 som bodde der på forhånd.

Hans tall og påstander om jødisk terror skal jeg la ligge nå. Jeg vil heller påpeke at Willoch ikke nevner at det var ca. 1 million jøder i de arabiske land tidligere i århundret, nå er det under 10.000. De fleste flyktet til Israel. Det har flyktet flere jøder fra arabiske land enn arabere fra Israel. De etterlot mer eiendom, og minst like mye historie. Ørlille Israel utgjør en mye mindre del av «det arabiske hjemland» (0,178 prosent) enn jødenes tradisjonelle antall skulle gi dem rett til.
Jødene fra muslimske land utgjør ca. halvparten av den jødiske befolkningen i Israel. De fleste av de andre kommer fra Øst-Europa, ikke minst fra Russland (hvor dumaen nylig stemte imot å beklage en uttalelse om at alle jødene i Russland bør «sendes til den neste verden»).

Willoch beklager de ulike etniske rensningene, men han krever ikke at noen av dem skal omgjøres etter mer enn 50 år. Det er visst bare ett unntak: Det ene tilfellet hvor en omgjøring ville ramme jøder. Det er det eneste tilfellet hvor de som rammes stort sett selv er flyktet etter århundrer med diskriminering og forfølgelse. Det er det eneste stedet hvor de som rammes, ikke bare vil få mindre plass etterpå, de vil ikke ha noe sted i verden å gjøre av seg. I arabiske land er forholdene for religiøse minoriteter i al-minnelighet og jøder i særdeleshet slik at det ikke er noe reelt alternativ å bo der. Jødene er i praksis fordrevet derfra.

Etter min oppfatning krever en seriøs behandling av flyktningespørsmålet i Midtøsten at ikke bare arabiske flyktninger, men også jødiske, er med i bildet.»

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart