Søk

Palestinsk press mot journalister

Foreningen for utenlandsk presse har gitt uttrykk for dyp bekymring over at det palestinske styret truet journalister på livet. Bakgrunnen var at Arafats folk forsøkte å forhindre at bilder og film fra et massemøte i Nablus hvor hundrevis av palestinere feiret terror-angrepene i USA, skulle bli vist.

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1200 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Den som filmet begivenhetene var på oppdrag fra Associated Press Television News. Han ble innkalt til den palestinske sikkerhetsoffiseren og fikk vite at materialet ikke måtte sendes. Han fikk trusler på vegne av Tanzim-militsen, en væpnet gruppe under Yasser Arafat. Han ble advart om at han ville bli holdt ansvarlig dersom materialet ble vist.

Han oppfattet dette som trusler mot hans liv. Flere talsmenn for det palestinske styret sa til AP i Jerusalem at materialet ikke måtte sendes. Ahmed Abdel Rahman, Arafats kabinettssekretær, sa at det palestinske styret «kan ikke garantere livet» til kameramannen hvis opptaket ble sendt.

Kameramannen bad da om at materialet ikke kom på lufta. I lys av faren, har APTN ikke frigitt opptakene av massemøtet i Nablus.
I protesten fra APs byråsjef Dan Perry heter det: «Jeg ber om at det palestinske styret vil beskyttet våre journalister fra trusler og forsøk på å skremme, og at vår kameramann ikke blir utsatt for noen skade ved at filmen er spredt.

Vi fordømmer sterkt de direkte truslene mot vår lokale billedfolk av lokale militia-ledere, og mot holdningen til palestinske tjenestemenn som ikke har gjort noe for å motvirke truslene, kontrollere situasjonen eller garantere sikkerheten for journalistene og pressefrihet,» sier foreningen for utenlandske pressefolk.

Vi holder det palestinske styret helt ut ansvarlige for sikkerheten til hver eneste journalist som arbeider på deres områder, særlig de som filmet og dekket tirsdagens begivenheter i Nablus.»

Den palestinske informasjonsministeren, Yasser Abed Rabbo, ble spurt på telefon om bekyldningene om trakassering. Han svarte: «Vi benekter det.»

Kilde: Staben i Jerusalem Post, med bidrag fra AP, 14.9.01.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart