Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Palestinsk press mot journalister

Foreningen for utenlandsk presse har gitt uttrykk for dyp bekymring over at det palestinske styret truet journalister på livet. Bakgrunnen var at Arafats folk forsøkte å forhindre at bilder og film fra et massemøte i Nablus hvor hundrevis av palestinere feiret terror-angrepene i USA, skulle bli vist.

Den som filmet begivenhetene var på oppdrag fra Associated Press Television News. Han ble innkalt til den palestinske sikkerhetsoffiseren og fikk vite at materialet ikke måtte sendes. Han fikk trusler på vegne av Tanzim-militsen, en væpnet gruppe under Yasser Arafat. Han ble advart om at han ville bli holdt ansvarlig dersom materialet ble vist.

Han oppfattet dette som trusler mot hans liv. Flere talsmenn for det palestinske styret sa til AP i Jerusalem at materialet ikke måtte sendes. Ahmed Abdel Rahman, Arafats kabinettssekretær, sa at det palestinske styret «kan ikke garantere livet» til kameramannen hvis opptaket ble sendt.

Kameramannen bad da om at materialet ikke kom på lufta. I lys av faren, har APTN ikke frigitt opptakene av massemøtet i Nablus.
I protesten fra APs byråsjef Dan Perry heter det: «Jeg ber om at det palestinske styret vil beskyttet våre journalister fra trusler og forsøk på å skremme, og at vår kameramann ikke blir utsatt for noen skade ved at filmen er spredt.

Vi fordømmer sterkt de direkte truslene mot vår lokale billedfolk av lokale militia-ledere, og mot holdningen til palestinske tjenestemenn som ikke har gjort noe for å motvirke truslene, kontrollere situasjonen eller garantere sikkerheten for journalistene og pressefrihet,» sier foreningen for utenlandske pressefolk.

Vi holder det palestinske styret helt ut ansvarlige for sikkerheten til hver eneste journalist som arbeider på deres områder, særlig de som filmet og dekket tirsdagens begivenheter i Nablus.»

Den palestinske informasjonsministeren, Yasser Abed Rabbo, ble spurt på telefon om bekyldningene om trakassering. Han svarte: «Vi benekter det.»

Kilde: Staben i Jerusalem Post, med bidrag fra AP, 14.9.01.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart