Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Svensk opprop mot media

Svenske jøder og Israel-venner har sendt ut et opprop mot svensk medias partiske fremstilling av Midtøsten-konflikten. Oppropet er undertegnet av forstanderne i de jødiske forsamlingene i Stockholm, Gøteborg og Malmø, samt ledere i Svensk Israel-Information og Svenska kommittén mot antisemitism.

Vi gjengir oppropet i fri norsk oversettelse:

Midtøsten-konflikten
«Partisk press oppmuntrer til hat mot jøder»

Som representanter med ulikt politisk utgangspunkt, med forskjellige yrker og religioner, vil vi i fellesskap protestere mot svenske massemediers ensidige rapportering fra Midtøsten-konflikten.

I aviser, TV og radio opplever vi en partisk behandling og en fordømmelse av Israel, mens de palestinske selvstyremyndigheters ansvar ikke nevnes, eller tones ned. Israel fremstilles som en trussel mot verdensfreden, mens palestinerne beskrives som frihetskjempere.

Stadig påminnes vi om Sharons politiske historie, mens Arafat, som gav verden flykapringer og nå er på vei til å inspirere nye selvmordsbombere, går moralskt fri.

Som en følge av den massive anti-israelske kampanjen har vi observert en dramatisk økning av anti-jødisk aktivitet og uttrykk for antisemittisme i det svenske samfunnet.

Den enøyde kritikken mot Israel hjelper ikke frem til en fredelig løsning i Midtøsten-konflikten. En av konsekvensene er derimot at man indirekte og direkte oppmuntrer til hat og voldstendenser mot den jødiske minoriteten i Sverige.

Sverige bør med all kraft arbeide for forhandlinger som kan lede frem til en to-statsløsning med sikre og anerkjente grenser. Vi som håper på fred og sikkerhet for både israelere og palestinere, forventer oss at massemediene upartisk skildrer både sidenes synspunkter og handlinger, og samtidig tar hensyn til konfliktens historiske bakgrunn.

Lena Posner-Körösi
Ordförande Judiska församlingen, Stockholm
Anders Carlberg
Ordförande Judiska församlingen, Göteborg
Bernt Katina
Ordförande Judiska församlingen, Malmö
Hadar Cars
Ordförande Samfundet Sverige-Israel
Elisabeth Abramowicz
Ordförande Svensk Israel-Information
Sverker Oredsson
Svenska kommittén mot antisemitism

Så langt oppropet fra Sverige. Israel-vennene over kjølen opplever altså akkurat de samme fenomenene som Israel-venner i Norge.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart