Undersøkelseskommisjonen en alvorlig trussel

Lørdag 27. april kommer FNs undersøkelsesteam til Israel for å begynne arbeidet med å finne ut hva som skjedde i flyktningeleiren i Jenin.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Israel er skeptisk til opplegget, men understreker samtidig at landet ikke har noe å skjule. Er ikke det mistenkelig? Hva er det Israel reagerer på?

a) Særbehandling: Her har det vært en krig med langt færre drepte enn i kriger i vestlige lands regi. Og så skal den undersøkes, som den eneste av alle krigene.

b) Sammensetningen av kommisjonen: Israel bad om at kommisjonen ble sammensatt av militære eksperter, som kan vurdere krigen ut fra hva som er vanlig og nødvendig i krig. I stedet ble den stort sett sammensatt av folk som er eksperter på hjelpearbeid og menneskerettigheter. Det gir i utgangspunktet en helt feil vinkling.

c) Israelske offiserer får visstnok ikke lov til å komme inn i leirenfor å forklare på stedet hva som skjedde. Israelere får da antakelig heller ikke lov til å delta i arbeidet med å avsløre det israelerne hevder er i ferd med å skje: Palestinerne bringer lik fra gravsteder i nærheten til nylagede massegraver i Jenin.

d) Det er uklart om kommisjonen skal behandle hva palestinerne gjorde i flyktningeleiren i Jenin (trening, utrustning og utsendelse av terrorister, våpenfabrikker), det som gjorde at Israel måtte gå inn der.

e) Det verste er mandatet kommisjonen har:

Israel har ingenting imot en kommisjon som undersøker om det har vært en massakre i Jenin, eller om Israel har brukt hardere metoder enn det vestlige land bruker når de er i krig. Israel ville komme fint ut av enhver slik undersøkelse.

Men man trenger ikke å være noen ekspert for å kunne fastslå at så lenge verden har stått, har det aldri vært en krig hvor ikke en hjelpearbeider kunne sitte på et kontor etter krigen og finne ut atnoen er drept unødvendig. Slik mandatet ble utformet, kan enhver israeler bringes for den internasjonale domstolen i Haag tiltalt for krigsforbrytelser eller forbrytelser mot menneskeheten hvis kommisjonen skulle finne ut dette om vedkommende.

Resultatet kan da bli at israelere skal tiltales for «krigsforbrytelser» og dømmes for det av representanter for land som selv har gått og går langt mer brutalt fram i kriger i Afghanistan, Kosovo, Irak og andre steder, og som ikke bringer noen av sine for retten for dette.

Med andre ord: Det innføres regler og straffer som i hele verden gjelder bare for israelske jøder, og som vil gjøre det helt umulig for Israel å forsvare seg på noen måte. Det er naturligvis også hensikten.
Alle ansvarlige politikere i Israel, i hele bredden, betrakter dette som et svik og en grunnleggende trussel mot staten Israels eksistens. Intet mindre.

Dette er bakgrunnen for at Israel forlanger immunitet for sine soldater. Israelske soldater skal behandles likt alle andre i verden. De skal tiltales hvis og når de gjør noe som vestlige soldater ville bli tiltalt for, ikke ellers.

Det hører også med i bildet av FNs generalsekretær, Kofi Annan, hadde lovt at Israel skulle få uttale seg om mandatet, sammensetningen av kommisjonen osv. Men han brøt løftet.

Drepte i Jenin

Fredag 27. april hadde Uzi Benzimann en artikkel i Ha’aretz. Der står følgende tall om drepte i kampene i Jenin-leiren, som rimeligvis var ajour da journalisten skrev artikkelen:

Det er funnet 45 lik i leiren. Bare tre av dem var sivile, resten var bevæpnet.

Palestinerne hadde fra begynnelsen av en liste på 3.000 savnede. Den er nå kommet ned i 150. (Israel venter at tallet vil synke ytterligere.)
Israel har hele tiden hevdet at palestinerne minela bygninger og at det ikke bare var å sende redningsarbeidere inn. Det er blitt bevist da internasjonale hjelpeteam så bort fra Israels advarsler og ble såret av eksplosivene som var tiltenkt israelerne.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart